Gram eiwit

Kippendijen met citrus en venkel

jul 23, 2018

Kippendijen zijn zachtere stukken kippenvlees dan een kipfilet. Kippendijen zijn daarom een goede keuze. Door de kip in het sap van de citrusvruchten te marineren wordt het vlees nog zachter.

Ik kwam dit reccept van Nigella Lawson tegen. Een fris gerecht door de citrusvructen en de venkel.

Kun je meer op dan alleen de kip en de venkel? Serveer dan extra aardappelen of couscous bij dit gerecht. Of voor extra groente bijvoorbeeld een groene salade.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1  knol venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 4 kippendijfilets a 100 gram

Bereiding

Stap 1 Haal het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de venkel in repen.

Stap 2 Rasp de schil van de citroen en sinaasappel. Pers beide vruchten vervolgens uit.  Meng het rasp en sap met de olijfolie, mosterd en venkelzaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3 Doe de marinade in een diepvrieszak en stop vervolgens de kippendijen en venkel erin. Laat bij voorkeur minimaal een nacht marineren.

Stap 4 Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kip, venkel en marinade in een ovenschaal. Braad de kip en venkel 1 uur in de oven tot de kip goudbruin is.

Stap 5 Vang het braadvocht op uit de ovenschaal. Laat dit in een steelpan voor 5 minuten inkoken tot siroopdikte en serveer bij de kip samen met het venkelgroen.

Variatiemogelijkheid:

Meer zin in vis? Dit recept is ook erg lekker met zalm of witvis in plaats van de kippendijen. Plaats de vis na het marineren voor 20 minuten in de oven.

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...