Gram eiwit

Zomerse wraps met zalm en avocado

jun 12, 2020

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps.

Dit gerecht kan je als lunch of diner nemen. Wanneer dit gerecht als diner dient, zou je er meer zalm bij kunnen doen, zodat je dan meer eiwitten toevoegd.

Ingredienten

Voor 4 personen

Wraps :

 Vulling:

  • 200 gram zalmfilet
  • Eén eetlepel olijfolie
  • 80 gram gemengde sla
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • Sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels zure room
  • Peper en zout

    Bereiding

    Stap 1 Meng het volkorenmeel, bloem en het eiwitpoeder in een kom. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.

    Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.

    Stap 2  Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilet in een ovenschaal en smeer de zalm in met de olijfolie. Plaats de zalm voor 15 a 20 minuten in de oven.

    Stap 3 Verdeel het deeg van de wraps in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of bakmat dun uit. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan.

    Stap 4 Snijd de avocado en tomaat in blokjes. Meng de zure room en limoensap er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Smeer de wraps in met de avocadomix en verdeel vervolgens de sla en zalmfilets over de wraps.

    Variatiemogelijkheid:

    Geen zin in zalm? Dit recept is ook erg lekker kippendijen, kabeljauw of gegrilde kippenworstjes. 

    Meer recepten

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep

    Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

    Hartige muffins

    Hartige muffins

    Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

    Zalmburgertjes

    Zalmburgertjes

    Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...