Gram eiwit

Zalmburgertjes

mrt 23, 2021

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en eten bij bijvoorbeeld een stamppot!

.

Ingredienten

Vorr 8 zalmburgertjes

  • 250 gram verse zalm
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 lente-ui
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes peterselie
  • Paar takjes bieslook

Mierikswortelsaus

  • 200 milliliter Griekse yoghurt (2%)
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1 augurk
  • Paar takjes bieslook
  • 2 theelepels mosterd
  • 1eetlepel citroensap

    Bereiding

    Stap 1 Snij de zalm in stukken en snipper de lente-ui, knoflook en kruiden. Plaats alle ingrediënten voor de zalmkoekjes in een keukenmachine en maal het geheel tot een zacht deeg. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je alle ingrediënten zeer fijn snijden en goed door elkaar mengen.

    Stap 2 Vorm 8 kleine hamburgertjes van het deeg. Verhit een eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie in een koekenpan. Bak ze hamburgertjes voor 4 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.

    Stap 3 Snij voor de saus de augurk en bieslook fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

    Meer recepten

    Ovenschotel met pompoen

    Ovenschotel met pompoen

    Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

    Goulashsoep

    Goulashsoep

    Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...

    Kip kebab met bulgur

    Kip kebab met bulgur

    DIt zomerse gerecht is gemakkelijk te bereiden en heel smaakvol. Op een zonnige dag zou je de kipkebab kunnen bereiden op de barbecue in plaats van de grillpan. Ben je geen fan van munt, dan zou je kunnen kiezen voor koriander of peterselie.  Ingredienten Voor 4...