Gram eiwit

Zalm met mierikswortel

aug 2, 2018

Zin in vis? Zowel witvis als vette vis zijn goede keuzes na een bariatrische ingreep. Ze worden vaak beter verdragen dan vlees(waren) of kip. Daarnaast bevatten ze evenveel en soms meer eiwtten dan vleesproducten.

Dit recept lijkt veel op de andere, populaire variant van het broodje met gerookte zalm. De mierikswortel geeft een pittige smaak aan het geheel.

Ingredienten

  • 50 gram gerookte zalm
  • ½ theelepel mierikswortel
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt of magere kwark
  • ½ theelepel rasp van een citroen
  • Peper en eventueel zout
  • Handje sla naar keuze
  • 2 crackers of 1 geroosterde boterham

Bereiding

Stap 1 Meng voor het maken van de spread,  de mierikswortel, yoghurt en citroenschil door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2 Smeer de spread op een cracker of geroosterde boterham naar keuze. Leg vervolgens de sla en dan de zalm er bovenop.

Variatiemogelijkheid:

Zonder boterham of cracker bevat deze lunch al 13 gram eiwit. Als je een luchtiger lunch wilt kun je er ook voor kiezen om geen boterham of cracker erbij te nemen maar extra sla en groente. Maak van de spread een dressing door er citroensap aan toe te voegen.

Meer recepten

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...

Frisse kipsalade

Een lekkere en gemakkelijke salade met kip en paprika. Deze salade smaakt lekker op brood, crackers en beschuit! Je kunt de salade gemakkelijk meenemen als je hem in een potje of bakje doet. Het is fijn om wat extra groente binnen te krijgen met de lunch. Het lukt...

Geroosterde paprika en geitenkaas spread

Wil je even weer wat anders op brood dan een plakje kaas of plakje kipfilet? En heb je geen zin om daarvoor lang in de keuken te moeten staan? Dan is dit zeker een recept om uit te proberen!  Heb je een lactose intolerantie en zou je dit recept graag willen proberen?...