Gram eiwit

Zalm met mierikswortel

aug 2, 2018

Zin in vis? Zowel witvis als vette vis zijn goede keuzes na een bariatrische ingreep. Ze worden vaak beter verdragen dan vlees(waren) of kip. Daarnaast bevatten ze evenveel en soms meer eiwtten dan vleesproducten.

Dit recept lijkt veel op de andere, populaire variant van het broodje met gerookte zalm. De mierikswortel geeft een pittige smaak aan het geheel.

Ingredienten

  • 50 gram gerookte zalm
  • ½ theelepel mierikswortel
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt of magere kwark
  • ½ theelepel rasp van een citroen
  • Peper en eventueel zout
  • Handje sla naar keuze
  • 2 crackers of 1 geroosterde boterham

Bereiding

Stap 1 Meng voor het maken van de spread,  de mierikswortel, yoghurt en citroenschil door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2 Smeer de spread op een cracker of geroosterde boterham naar keuze. Leg vervolgens de sla en dan de zalm er bovenop.

Variatiemogelijkheid:

Zonder boterham of cracker bevat deze lunch al 13 gram eiwit. Als je een luchtiger lunch wilt kun je er ook voor kiezen om geen boterham of cracker erbij te nemen maar extra sla en groente. Maak van de spread een dressing door er citroensap aan toe te voegen.

Meer recepten

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...