Gram eiwit

Zalm met mierikswortel

aug 2, 2018

Zin in vis? Zowel witvis als vette vis zijn goede keuzes na een bariatrische ingreep. Ze worden vaak beter verdragen dan vlees(waren) of kip. Daarnaast bevatten ze evenveel en soms meer eiwtten dan vleesproducten.

Dit recept lijkt veel op de andere, populaire variant van het broodje met gerookte zalm. De mierikswortel geeft een pittige smaak aan het geheel.

Ingredienten

  • 50 gram gerookte zalm
  • ½ theelepel mierikswortel
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt of magere kwark
  • ½ theelepel rasp van een citroen
  • Peper en eventueel zout
  • Handje sla naar keuze
  • 2 crackers of 1 geroosterde boterham

Bereiding

Stap 1 Meng voor het maken van de spread,  de mierikswortel, yoghurt en citroenschil door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2 Smeer de spread op een cracker of geroosterde boterham naar keuze. Leg vervolgens de sla en dan de zalm er bovenop.

Variatiemogelijkheid:

Zonder boterham of cracker bevat deze lunch al 13 gram eiwit. Als je een luchtiger lunch wilt kun je er ook voor kiezen om geen boterham of cracker erbij te nemen maar extra sla en groente. Maak van de spread een dressing door er citroensap aan toe te voegen.

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...