Gram eiwit

Winterse huttenkase fruitbowl

dec 18, 2018

Fan van hüttenkäse maar heb je het tot nu toe alleen als broodbeleg gebruikt? Probeer dit recept dan zeker uit!

Hüttenkäse is eiwitrijker dan de meeste soorten kwark. Hüttenkäse bevat 12 gram eiwit per 100 gram en kwark gem. 9-10 gram eiwit per 100 gram.

Voordelen van hüttenkäse is dat het wat minder stroef/plakkerig is in je mond. In combinatie met vers fruit / gedroogd fruit en/of nootjes is dit echt een smakelijk tussendoortje. Je kunt ook kiezen voor de nieuwe variant van hüttenkäse: hüttenkwark. Al vermeld ik er wel bij als kritische beoordelaar dat dit net zo veel eiwitten bevat als gewone kwark.  

Ingredienten

Voor 1 persoon

  • ½ grapefruit
  • 1 eetlepel gedroogde cranberry’s
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • 100 gram hüttenkäse of cottage cheese

Bereiding

Stap 1 Snijd de onder- en de bovenkant van de grapefruits en zet de vruchten rechtop op het werkvlak. Snijd met een scherp mesje de schil er dik af tot op het vruchtvlees en snijd vervolgens de parten tussen de vliezen uit.

Stap 2 Doe de hüttenkäse in een kom. Verdeel de granaatappelpitjes, grapefruitpartjes en gedroogde cranberry’s over de hüttenkäse.  

Variartiemogelijkheid:

 Je kunt kiezen voor elk soort fruit dat je lekker vindt.  Als je van zoet houdt kun je ervoor kiezen om gedroogd fruit, zoetstof of suikervrije limonadesiroop toe te voegen. Houd je niet van de bolletjes in hüttenkäse? Dan kun je ervoor kiezen om de hüttenkäse met een staafmixer te pureren. 

Meer recepten

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...