Gram eiwit per snee
Wentelteefjes van notenbrood
Oud brood over? Of zin in een zoet ontbijt wat voldoende eiwitten bevat? Probeer dan dit recept uit. Ik heb gekozen voor mueslibrood maar je kunt alle soorten brood kiezen: bruin/volkoren brood, koolhydraat arm brood of rozijnenbrood. Vind je het recept niet zoet genoeg, dan kun je kiezen voor wat poedersuiker. In verhouding krijg je met poedersuiker minder suikers binnen dan met honing, gewone suiker of stroop. Denk eraan om rustig te eten!
Ingredienten
- 4 sneetjes muesli notenbrood
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 1 theelepel kaneel
- Vloeibare margarine of plantaardige olie
Bereiding
Stap 1 Klop de eieren los samen met de melk en de kaneel.
Stap 2 Wentel één voor één de sneetjes brood door het eier/melk mengsel en stapel de sneetjes op een bord. Giet het mengsel wat over is, over de sneden brood.
Stap 3 Verhit de olie of vloeibare margarine op middelhoog vuur. Bak je sneetjes brood om en om zo’n 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Bewaaradvies
De wentelteefjes zijn in de koelkast 2 dagen houdbaar. Plaats ze nadat ze zijn afgekoeld zo snel mogelijk in de koelkast. Ingevroren kun je de wentelteefjes voor 3 maanden bewaren.
Meer recepten
Omeletwrap
Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...
Bietensmoothie met framboos en gember
Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...
Havermoutpap met pistache en abrikoos
Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...