Gram eiwit

Vispotje met kabeljauw

jan 12, 2020

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 4 moten kabeljauw (a 125 gram)

  • 1 prei

  • 200 gram aardappelen

  • 4 takjes tijm

  • 15 gram basilicum

  • 125 gram zure room

  • 1 pakje kookzuivel van 250 ml

  • 80 gram geraspte kaas

  • 4 eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil je aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen voor 5 minuten.

Stap 2 Snijd de prei in ringetjes en de kabeljauw in blokjes van 4 bij 4 centimeter.

Stap 3 Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Wok hierin de prei voor enkele minuten. Voeg vervolgens de aardappelen toe en bak totdat ze licht goudbruin zijn. Doe als laatste de kabeljauw erbij en roer kort door, de vis hoeft niet gaar te worden. Laat het geheel iets afkoelen.

Stap 4 Verwijder de steeltjes van de kruiden en snijd de blaadjes fijn. Roer de kookzuivel en zure room door elkaar en doe de kruiden erbij.

Stap 5 Verdeel het kabeljauw-preimengsel over 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote overschaal. Schenk de zuivel eroverheen. Verdeel de kaas en pijnboompitjes over de schaal(tjes) en plaats het geheel voor 15 -20 minuten in de oven.

Variatiemogelijkheid:

In plaats van kabeljauw kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere witvis of zalm.

Eet je liever koolhydraat arm? Dan zou je de aardappel ook kunnen weglaten en kunnen vervangen door bijvoorbeeld broccoli, doperwten, courgette of wortel.

Meer recepten

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...