Gram eiwit

Venkelsoep met gerookte forel en Hollandse garnalen

mei 16, 2019

Met de feestdagen is het leuk om weer eens wat anders op tafel zetten. Met deze soep kun je je gasten verrassen met deze lekkere smaakcombinatie. Een tip voor het serveren: je kunt de venkelsoep inschenken en de gasten zelf de forel en garnalen aan tafel laten opscheppen. Je kunt ook extra componenten zoals gerookte zalm, gerookte kipfilet of fijngehakt gekookte ei op tafel zetten voor degene die bijvoorbeeld niet zo van vis houden!  Zo kan een ieder pakken wat hij/zij lekker vindt.

Forel en Hollandse garnalen zijn niet de meest goedkope ingrediënten maar rond de feestdagen zijn ze vaak wel voordeliger te verkrijgen.

Ingredienten

Voor 4 tot 6 personen

  • 2 sjalotten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 venkel

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 700 ml groentebouillon

  • 150 ml kookroom light

  • 200 gram forel

  • 100 gram Hollandse garnalen

     

Bereiding

Stap 1 Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Snijd het groen van de venkelknol en houd dit apart. Snijd de venkel in grove stukken.

Stap 2 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook op rustig vuur. Voeg vervolgens de venkel toe en bak kort mee.

Stap 3 Doe de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten rustig doorkoken tot de venkel zacht is.

Stap 4 Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en roer nogmaals door.

Stap 5 Hak het groen van de venkel fijn. Serveer de soep met forel, Hollandse garnalen en het venkelgroen.

 

Bewaaradvies:

De soep is in de koelkast 2 dagen houdbaar. Plaats de soep, zodra hij is afgekoeld in de koelkast. Je kunt de soep natuurlijk ook invriezen, dan is de soep 3 maanden te bewaren.

Meer recepten

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...