Gram eiwit
Vegetarische groentelasagne
Een vegetarische groentelasagne zonder lasagnebladen. Ideaal als pasta niet prettig valt na een maagverkleiningsoperatie of als je koolhydraatarm wilt eten. Ik ben zelf dol op de Italiaanse keuken en vind deze lasagne erg lekker.
Heb jij of een van je tafelgenoten niet genoeg aan 1/6 deel van de lasagne. Serveer dan een frisse groene salade bij dit gerecht.
Ingredienten
Voor 6 personen
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
1 pak of fles ‘Passata di pomodoro’
-
2 eetlepels olijfolie
-
300 gram vegetarisch gehakt
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
-
2 courgettes
-
1 pot geroosterde paprika’s
-
1 bakje ricotta á 250 gram
-
100 gram geraspte 30+ kaas
-
2 trostomaten
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt enkele minuten. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprikapoeder toe en laat dit even meebakken. Doe vervolgens de passata di pomodoro en de Italiaanse kruiden erbij en laat dit even rustig doorkoken.
Stap 2 Snijd met een mandoline of kaasschaaf dunne plakken van de courgettes. Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Snijd de tomaten in plakjes.
Stap 3 Neem vervolgens een ovenschaal. Schep een flinke opscheplepel van de tomatengehaktsaus in de ovenschaal en smeer dit uit over de bodem. Leg hier vervolgens de helft van de plakken courgette op. Smeer de helft van de ricotta uit over de plakken courgette. Maak dan een laag van de gegrilde paprika’s. Plaats op deze laag de helft van de tomatengehaktsaus. Vervolgens nog een laag van de plakken courgette. Plaats hier bovenop het resterende deel tomatengehaktsaus en de ricotta. Strooi de geraspte kaas eroverheen en leg hierop de plakjes tomaat.
Stap 4 Plaats de ovenschaal 45 minuten in het midden van de oven.
Variatiemogelijkheid:
Je kunt nog allerlei verschillende lagen groenten toevoegen als je dit lekker vindt. Denk aan een laag gewokte spinazie, dunne plakken geblancheerde wortel of gegrilde plakken aubergine.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...