Gram eiwit per stuk
Citroen-kokos balletjes
Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of argavesiroop.
Nu krijg ik in mijn spreekkamer vaak vragen over zoetstoffen. Met name vragen mensen zich af of het niet schadelijk is voor de gezondheid. Het gebruik van zoetstoffen is veilig en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel. Op het voedingscentrum is betrouwbare informatie te vinden over zoetstoffen. Klik hier voor de link.
Ben je lactose intolerant en wil je dit gerecht toch graag proberen? Dat kan! Je zou de roomkaas kunnen vervangen door de lactose vrije roomkaas van Arla.
Ingredienten
Voor 10 stuks
Voor de balletjes:
- 85 gram light roomkaas
- 1 theelepel zure room
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel citroensap
- Rasp van de schil van één citroen
- Rasp van de schil van één limoen
- 85 gram amandelmeel
- 3 eetlepels tafelzoetstof
- ½ theelepel vanille extract
Voor de buitenlaag:
- 2 eetlepels kokosrasp
- 1 theelepel tafelzoetstof
Bereiding
Stap 1 Mix voor het deeg van de balletjes alle ingrediënten goed door elkaar in een mengkom. Plaats het deeg vervolgens één uur in de koelkast of een half uur in de vriezer.
Stap 2 Meng de kokosrasp en de theelepel zoetstof in een diep bord. Vorm zo’n 10 balletjes van het deeg en rol deze vervolgens door de kokosrasp. Is het deeg nog te slap om balletjes van te vormen, plaats het dan nog even terug in de koelkast of vriezer of voeg wat extra amandelmeel toe.
Stap 3 Plaat de balletjes terug in de koelkast om op te stijven.
Bewaaradvies:
Bewaar de citroenballetjes afgedekt in de koelkast. Je kunt ze voor 3 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen en hierdoor kun je ze langer bewaren: zo’n 3 maanden.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...