Gram eiwit per stuk

Citroen-kokos balletjes

apr 21, 2020

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of argavesiroop.

Nu krijg ik in mijn spreekkamer vaak vragen over zoetstoffen. Met name vragen mensen zich af of het niet schadelijk is voor de gezondheid. Het gebruik van zoetstoffen is veilig en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel. Op het voedingscentrum is betrouwbare informatie te vinden over zoetstoffen. Klik hier voor de link.

Ben je lactose intolerant en wil je dit gerecht toch graag proberen? Dat kan! Je zou de roomkaas kunnen vervangen door de lactose vrije roomkaas van Arla.

Ingredienten

Voor 10 stuks

Voor de balletjes:

  • 85 gram light roomkaas
  • 1 theelepel zure room
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel citroensap
  • Rasp van de schil van één citroen
  • Rasp van de schil van één limoen
  • 85 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels tafelzoetstof 
  • ½ theelepel vanille extract

 Voor de buitenlaag:

  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 theelepel tafelzoetstof

 

    Bereiding

    Stap 1 Mix voor het deeg van de balletjes alle ingrediënten goed door elkaar in een mengkom. Plaats het deeg vervolgens één uur in de koelkast of een half uur in de vriezer.

    Stap 2 Meng de kokosrasp en de theelepel zoetstof in een diep bord. Vorm zo’n 10 balletjes van het deeg en rol deze vervolgens door de kokosrasp. Is het deeg nog te slap om balletjes van te vormen, plaats het dan nog even terug in de koelkast of vriezer of voeg wat extra amandelmeel toe.

    Stap 3 Plaat de balletjes terug in de koelkast om op te stijven.

    Bewaaradvies:

    Bewaar de citroenballetjes afgedekt in de koelkast. Je kunt ze voor 3 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen en hierdoor kun je ze langer bewaren: zo’n 3 maanden.

    Meer recepten

    Cantuccini

    Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

    Bananenbrood met cheesecake

    Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg...

    Pistach-feta dip

    Als je op zoek bent naar weer even wat anders op je boterham dan een plak kaas of pindakaas? Dan is dit echt een recept om uit te proberen! Lekker met een plak kipfilet of rauwe ham op een geroosterde boterham. Heb je een koelkast op werk? Neem de dip dan gemakkelijk...

    Ovenschotel met pompoen

    Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

    Goulashsoep

    Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...

    Kip kebab met bulgur

    DIt zomerse gerecht is gemakkelijk te bereiden en heel smaakvol. Op een zonnige dag zou je de kipkebab kunnen bereiden op de barbecue in plaats van de grillpan. Ben je geen fan van munt, dan zou je kunnen kiezen voor koriander of peterselie.  Ingredienten Voor 4...