Gram eiwit per stuk

Citroen-kokos balletjes

apr 21, 2020

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of argavesiroop.

Nu krijg ik in mijn spreekkamer vaak vragen over zoetstoffen. Met name vragen mensen zich af of het niet schadelijk is voor de gezondheid. Het gebruik van zoetstoffen is veilig en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel. Op het voedingscentrum is betrouwbare informatie te vinden over zoetstoffen. Klik hier voor de link.

Ben je lactose intolerant en wil je dit gerecht toch graag proberen? Dat kan! Je zou de roomkaas kunnen vervangen door de lactose vrije roomkaas van Arla.

Ingredienten

Voor 10 stuks

Voor de balletjes:

  • 85 gram light roomkaas
  • 1 theelepel zure room
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel citroensap
  • Rasp van de schil van één citroen
  • Rasp van de schil van één limoen
  • 85 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels tafelzoetstof 
  • ½ theelepel vanille extract

 Voor de buitenlaag:

  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 theelepel tafelzoetstof

 

    Bereiding

    Stap 1 Mix voor het deeg van de balletjes alle ingrediënten goed door elkaar in een mengkom. Plaats het deeg vervolgens één uur in de koelkast of een half uur in de vriezer.

    Stap 2 Meng de kokosrasp en de theelepel zoetstof in een diep bord. Vorm zo’n 10 balletjes van het deeg en rol deze vervolgens door de kokosrasp. Is het deeg nog te slap om balletjes van te vormen, plaats het dan nog even terug in de koelkast of vriezer of voeg wat extra amandelmeel toe.

    Stap 3 Plaat de balletjes terug in de koelkast om op te stijven.

    Bewaaradvies:

    Bewaar de citroenballetjes afgedekt in de koelkast. Je kunt ze voor 3 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen en hierdoor kun je ze langer bewaren: zo’n 3 maanden.

    Meer recepten

    Cantuccini

    Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

    Bananenbrood met cheesecake

    Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg...

    Pistach-feta dip

    Als je op zoek bent naar weer even wat anders op je boterham dan een plak kaas of pindakaas? Dan is dit echt een recept om uit te proberen! Lekker met een plak kipfilet of rauwe ham op een geroosterde boterham. Heb je een koelkast op werk? Neem de dip dan gemakkelijk...

    Zomerse wraps met zalm en avocado

    Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

    Zwarte bonen burger

    Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

    Vispotje met kabeljauw

    Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...