Gram eiwit

Tosti geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en spinazie

okt 16, 2018

Tosti’s hebben als voordeel dat het brood hiermee al geroosterd wordt. Hierdoor worden tosti’s over algemeen goed verdragen na een gastric bypass of gastric sleeve operatie.

Dit recept is een variatie op de traditionele ham/kaas tosti. De geitenkaas combineert erg goed met  zongedroogde tomaatjes en spinazie.

Ik heb bewust gekozen voor de harde geitenkaas in plaats van de zachte varianten. Harde geitenkaas bevat vaak meer eiwitten. Vind je zachte geitenkaas lekkerder? Dan is dat nog steeds een goede keuze. 

Ingredienten

Voor 1 a 2 porties

  • 2 sneden (bruin/volkoren) brood
  • Halvarine
  • 2 plakken harde geitenkaas
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 handje spinazie

Bereiding

Stap 1 Smeer de boterhammen aan beide zijden in met halvarine of margarine. Beleg de sneden brood met een plak geitenkaas. Leg vervolgens op een van de boterhammen de zongedroogde tomaatjes en een hand spinazie. Plaats de andere boterham hier bovenop.

Stap 2 Grill de tosti aan elke zijde voor 5 minuten in een grillpan of plaats de boterhammen in een tosti ijzer.

Variartiemogelijkheid:

 In plaats van zongedroogde tomaten en spinazie, zou je ook kunnen kiezen voor geitenkaas met een handje walnoten en dungesneden plakjes biet.

Deze combinatie is ook erg lekker: geitenkaas en avocado met groene of rode pesto. 

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...

Frisse kipsalade

Een lekkere en gemakkelijke salade met kip en paprika. Deze salade smaakt lekker op brood, crackers en beschuit! Je kunt de salade gemakkelijk meenemen als je hem in een potje of bakje doet. Het is fijn om wat extra groente binnen te krijgen met de lunch. Het lukt...