Gram eiwit
Tonijnkoekjes
Ze zijn koud ook nog lekker, dus bewaar wat je over hebt om de volgende dag te eten of mee te nemen. Lekker met wat plakjes komkommer, tomaat of andere rauwkost.
Ingredienten
- 1 blikje tonijn op waterbasis, 185 gram
- 200 gram gekookte aardappelen of aardappelpuree
- 1 theelepel tabasco
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bloem
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels bak- en braadvet / plantaardige olie
- 1 limoen
Bereiding
Stap 1 Snijd de uien en peterselie fijn. Meng in een kom de tonijn, aardappelen, ui, peterselie en kappertjes. Breng op smaak met de mosterd en tabasco. Kruid eventueel nog met peper en zout.
Stap 2 Verhit de plantaardige olie of bak- en braadvet in de pan. Vorm ondertussen balletjes van het tonijnmengsel. Ik haalde er 10 balletjes uit. Druk de balletjes plat en bak ze aan elke zijde voor 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 3 Serveer met de partjes limoen en eventueel wat verse peterselie.
Variatiemogelijkheid:
Ook lekker: kies voor koriander of fijngesneden verse spinazie in plaats van peterselie.
Voor de dipsaus: meng 4 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels light mayonaise, 1 eetlepel citroensap en 1 geperst teentje knoflook door elkaar. Voeg fijngesneden takje peterselie, peper en zout toe.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...