Gram eiwit

Thaise kokossoep met garnalen

mrt 13, 2019

Dit is misschien niet het meest eiwitrijke soepje maar wel ontzettend lekker. Een afgeleide versie van de Thaise kokossoep van allerhande. Gemakkelijk te bereiden, er komt geen staafmixer aan te pas en hoeft geen uren op te staan.

Ik zou je willen adviseren om bij een kom soep minstens kwart van de hoeveelheid garnalen op te scheppen en ze op te eten omdat dit de grootste bron is van eiwitten.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 liter groentebouillon

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 rode peper

  • 3 cm verse gember

  • 250 gram kastanje champignons

  • 1 paksoi

  • 200 gram gekookte garnalen

  • 2 eetlepels vissaus

  • 1 limoen

  • 1 bosje koriander

Bereiding

Stap 1 Neem een soeppan. Schenk hierin de bouillon en de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.

Stap 2 Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Schil het stukje gember en snijd dit in zo klein mogelijke plakjes. Voeg de gember en rode peper aan de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten rustig doorkoken.

Stap 3 Snijd vervolgens de champignons in vieren nadat je deze hebt schoongemaakt.  Snijd de paksoi in grove stukken. Kook de soep nog 3 minuten.

Stap 4 Doe de garnalen in de soep en voeg de vissaus toe. Serveer de soep met een partje limoen en wat gehakte koriander

Variatiemogelijkheid:

Deze soep is ook erg lekker met stukjes kipfilet of witvis. Voeg de rauwe vis of kip toe bij stap 2 van de bereiding, samen met de gember en rode peper.

Voor een vegetarische variant: Neem 200 gram naturel tofu en snijd dit in blokjes. De tofu kun je op hetzelfde moment toevoegen als de garnalen bij de bereiding.  

 

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...