Gram eiwit

Thaise kokossoep met garnalen

mrt 13, 2019

Dit is misschien niet het meest eiwitrijke soepje maar wel ontzettend lekker. Een afgeleide versie van de Thaise kokossoep van allerhande. Gemakkelijk te bereiden, er komt geen staafmixer aan te pas en hoeft geen uren op te staan.

Ik zou je willen adviseren om bij een kom soep minstens kwart van de hoeveelheid garnalen op te scheppen en ze op te eten omdat dit de grootste bron is van eiwitten.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 1 liter groentebouillon

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 rode peper

  • 3 cm verse gember

  • 250 gram kastanje champignons

  • 1 paksoi

  • 200 gram gekookte garnalen

  • 2 eetlepels vissaus

  • 1 limoen

  • 1 bosje koriander

Bereiding

Stap 1 Neem een soeppan. Schenk hierin de bouillon en de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.

Stap 2 Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Schil het stukje gember en snijd dit in zo klein mogelijke plakjes. Voeg de gember en rode peper aan de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten rustig doorkoken.

Stap 3 Snijd vervolgens de champignons in vieren nadat je deze hebt schoongemaakt.  Snijd de paksoi in grove stukken. Kook de soep nog 3 minuten.

Stap 4 Doe de garnalen in de soep en voeg de vissaus toe. Serveer de soep met een partje limoen en wat gehakte koriander

Variatiemogelijkheid:

Deze soep is ook erg lekker met stukjes kipfilet of witvis. Voeg de rauwe vis of kip toe bij stap 2 van de bereiding, samen met de gember en rode peper.

Voor een vegetarische variant: Neem 200 gram naturel tofu en snijd dit in blokjes. De tofu kun je op hetzelfde moment toevoegen als de garnalen bij de bereiding.  

 

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...