Gram eiwit

Tempeh ketjap salade

jan 13, 2019

Deze vegan salade is echt een welkome afwisseling ten opzichte van een standaard cracker met kaas! Pittig, knapperig en… een lust voor het oog.

Tempeh ketjap is een goede manier om een salade eiwitrijk te maken. Het is kant en klaar te verkrijgen en gemakkelijk te combineren. Een alternatief voor als je een dagje geen vlees of andere dierlijke producten wilt eten!

Nu is er een kans dat je deze salade niet op krijgt. Dat is heel verschillend per persoon. Als je de salade niet op krijgt, dan raad ik je aan om in ieder geval de blokjes tempeh op te eten. Heb je toch weer die eiwitten binnen! Heb jij meer verzadiging nodig? Dan kun je meer van de groente toevoegen, wat quinoa of zilvervliesrijst.

Ingredienten

Voor 2  personen of 2 dagen

  • 75 gram geraspte wortel (peen juliene)
  • 180 gram tempeh ketjap
  • 2 eelepels sesamzaadjes (ongeveer 20 gram)
  • 1/3 komkommer
  • 1 Avocado 
  • 1 blikje mais van 150 gram

     

    Dressing:

  • 1 eetlepel chilisaus

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel sesammolie

Bereiding

Stap 1 Verhit een droge koekenpan. Bak hierin de sesamzaadjes voor enkele minuten.

Stap 2 Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in reepjes.

Stap 3 Verdeel de mais, komkommer, wortel, avocado en de blokjes tempeh ketjap over 2 kommen. Strooi de sesamzaadjes eroverheen.

Stap 4 Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en verdeel de dressing over de salades.

Meer opties:

Is bij jou in de supermarkt geen kant-en-klare tempeh ketjap te koop? Lees dan hier het recept om zelf tempeh ketjap te maken. Of een andere optie is om te kiezen voor vegetarische kipstukjes, het is dan wel lekkerder om de vega kipstukjes eerst even te bakken.  

Meer recepten

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...