Gram eiwit

Tempeh ketjap salade

jan 13, 2019

Deze vegan salade is echt een welkome afwisseling ten opzichte van een standaard cracker met kaas! Pittig, knapperig en… een lust voor het oog.

Tempeh ketjap is een goede manier om een salade eiwitrijk te maken. Het is kant en klaar te verkrijgen en gemakkelijk te combineren. Een alternatief voor als je een dagje geen vlees of andere dierlijke producten wilt eten!

Nu is er een kans dat je deze salade niet op krijgt. Dat is heel verschillend per persoon. Als je de salade niet op krijgt, dan raad ik je aan om in ieder geval de blokjes tempeh op te eten. Heb je toch weer die eiwitten binnen! Heb jij meer verzadiging nodig? Dan kun je meer van de groente toevoegen, wat quinoa of zilvervliesrijst.

Ingredienten

Voor 2  personen of 2 dagen

  • 75 gram geraspte wortel (peen juliene)
  • 180 gram tempeh ketjap
  • 2 eelepels sesamzaadjes (ongeveer 20 gram)
  • 1/3 komkommer
  • 1 Avocado 
  • 1 blikje mais van 150 gram

     

    Dressing:

  • 1 eetlepel chilisaus

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel sesammolie

Bereiding

Stap 1 Verhit een droge koekenpan. Bak hierin de sesamzaadjes voor enkele minuten.

Stap 2 Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in reepjes.

Stap 3 Verdeel de mais, komkommer, wortel, avocado en de blokjes tempeh ketjap over 2 kommen. Strooi de sesamzaadjes eroverheen.

Stap 4 Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en verdeel de dressing over de salades.

Meer opties:

Is bij jou in de supermarkt geen kant-en-klare tempeh ketjap te koop? Lees dan hier het recept om zelf tempeh ketjap te maken. Of een andere optie is om te kiezen voor vegetarische kipstukjes, het is dan wel lekkerder om de vega kipstukjes eerst even te bakken.  

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...