Gram eiwit

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

nov 15, 2019

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een lichtzoete smaak en is daarom erg lekker met (volkoren) couscous.

Als je de pruimen in verband met de koolhydraten niet helemaal aan durft kun je ervoor kiezen om ze niet op te scheppen of helemaal weg te laten! Problemen met de stoelgang, dan zijn ze weer wel een hele goede optie.

Ingredienten

 voor 4 personen

  • 400 gram kippendijen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram pompoen
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 stokje kaneel
  • 20 gram sesamzaad
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

    Bereiding

    Stap 1 Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kip rondom bruin en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak deze mee tot de ui glazig is. Doe het gemberpoeder en de bloem erbij en roer goed door en laat even meebakken.

    Stap 2 Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, pruimen en balsamicoazijn toe. Laat het gerecht 20 minuten stoven.  Snijd de pompoen in blokjes en voeg deze toe als 20 minuten tijd verstreken is. Laat deze nog 25 minuten meestoven.

    Stap 3 Verwijder het kaneelstokje. Serveer het stoofpotje met volkoren couscous of zilvervliesrijst.

    Bewaaradvies:

    In de koelkast is het stoofgerecht 2 dagen houdbaar. Plaats het gerecht zodra het is afgekoeld in de koelkast. Ingevroren kun je het gerecht 3 maanden bewaren. 

    Meer recepten

    Zomerse wraps met zalm en avocado

    Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

    Zwarte bonen burger

    Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

    Vispotje met kabeljauw

    Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...