Gram eiwit
Spring roll met garnalen
Komen die boterhammen of maaltijdsalades je de neus uit en ben je op zoek naar even iets anders? Probeer dit spring roll recept eens uit! Op deze manier krijg je voldoende eiwitten binnen en meer groente. Voor de lunch raad ik aan om er 3 te nemen: hiermee krijg je 12 gram eiwitten binnen.
Tussendoor zijn deze spring rolls ook erg geschikt. Je zou er dan 2 kunnen nemen, waarbij je dan 8 gram eiwit binnen krijgt.
Toen ik spring rolls maakte is dit een aantal keer mis gegaan. Ik gebruikte te heet water en liet de rijstvellen ook nog eens te lang weken. Dus mijn gouden tip: week de bladen één voor één in handwarm water en haal het rijstvel uit het water zodra deze flexibel is (dus niet tot dit een plakkerig klontje is geworden zoals ik 4x heb laten gebeuren). Succes!
Ingredienten
Voor 10 stuks
- 10 vellen rijstpapier
- 200 garnalen (gepeld en gekookt)
- ½ komkommer
- 1 gele paprika
- 50 gram rijstnoedels
- 1 bosui 1
- Peper
Dipsaus:
-
1 limoen
-
3 eetlepel vissaus
-
3 eetlepel sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
Bereiding
Stap 1 Snijd de komkommer en paprika allebei in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook d rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2 Neem een grote kom met warm water (niet kokend!). Week één rijstvel in het water tot deze flexibel is. Doe dit niet te lang (ca 15 sec) want dan wordt het rijstvel te plakkerig en dan is het lastig om hem te vullen en op te rollen.
Stap 3 Leg het rijstvel op een snijplank en beleg het met de paprika, komkommer, rijstnoedels, garnalen (ongeveer 3 stuks per spring roll) en bosui. Breng de roll op smaak met wat peper. Rol het rijstvel vervolgens op en herhaal dit voor alle rijstvellen.
Stap 4 Meng voor de dipsaus alle ingrediënten door elkaar.
Variatiemogelijkheid:
Rijstvellen zijn lang houdbaar dus als je ze eenmaal in huis hebt, kun je spring rolls bereiden wanneer jij er zin in hebt maar ook wanneer je bepaalde ingrediënten over hebt. Bijvoorbeeld een stukje kipfilet, avocado, garnalen, lente ui, wortel etc. Er zijn veel combinaties mogelijk!
De spring rolls kun je in de koelkast 2 dagen bewaren. Ingevroren zijn ze 3 maanden houdbaar.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...