Gram eiwit

Spring roll kip

okt 16, 2018

Komen die boterhammen of maaltijdsalades je de neus uit en ben je op zoek naar even iets anders? Probeer dit spring roll recept eens uit! Op deze manier krijg je voldoende eiwitten binnen en meer groente. Voor de lunch raad ik aan om er 3 te nemen: hiermee krijg je 18 gram eiwitten binnen.

Tussendoor zijn deze spring rolls ook erg geschikt. Je zou er dan 2 kunnen nemen, waarbij je dan 12 gram eiwitten binnen krijgt.

Toen ik spring rolls maakte is dit een aantal keer mis gegaan. Ik gebruikte te heet water en liet de rijstvellen ook nog eens te lang weken. Dus mijn gouden tip: week de bladen één voor één in handwarm water en haal het rijstvel uit het water zodra deze flexibel is (dus niet tot dit een plakkerig klontje is geworden zoals ik 4x heb laten gebeuren). Succes!

Ingredienten

Voor 10 stuks

 • 10 rijstvellen
 • 1 avocado
 • 1/2  mango
 • 100 gram rode kool
 • 100 gram wortel
 • 200 gram kipfilet
 • Peper

  Dipsaus:

 • 1 eetlepel sesamolie

 • 2 eetlepels sojasaus

 • 1 eetlepel ketjap manis

 • 2 theelepels sesamzaad

Bereiding

Stap 1 Breng een pan met water aan de kook. Doe de kipfilet(s) in de pan en kook deze 15-20 minuten. Dit is afhankelijk van de dikte van de kipfilet. Haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen.  Trek de kip met behulp van 2 vorken, of met je handen uit elkaar.

Stap 2 Snijd vervolgens de wortel, rode kool en avocado in lange dunne reepjes. Snijd de mango in kleine blokjes.

Stap 3 Neem een kom met warm (niet kokend!) water. Week één rijstvel in het water tot deze flexibel is. Doe dit niet te lang (ca 10 sec) want dan wordt het rijstvel te plakkerig en dan is het lastig om hem te vullen en op te rollen.

Stap 4 Leg het rijstvel op een snijplank en beleg het met de avocado, wortel, rode kool, kip en mango. Breng de roll op smaak met wat peper. Rol het rijstvel vervolgens op en herhaal dit voor alle rijstvellen.

Stap 5 Meng voor de dipsaus alle genoemde ingrediënten door elkaar.

 

Variatie en bewaren:

Rijstvellen zijn lang houdbaar dus als je ze eenmaal in huis hebt, kun je spring rolls bereiden wanneer jij er zin in hebt maar ook wanneer je bepaalde ingrediënten over hebt. Bijvoorbeeld een stukje kipfilet, avocado, garnalen, lente ui, wortel etc. Er zijn veel combinaties mogelijk!

De spring rolls kun je in de koelkast 2 dagen bewaren. Ingevroren zijn ze 3 maanden houdbaar.

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...