Gram eiwit

Spitskool met kipgehakt

mrt 13, 2019

Op Pinterest kwam ik het recept tegen van cuisinevansabine.nl. Wat een leuk en lekker recept! En zoals zij al op haar site vermeldt: erg eiwitrijk.

Daarnaast vind ik dit echt een gerecht dat je snel kunt bereiden. Ik koos voor voorgesneden spitkool en sperzieboontjes uit de diepvries. Nu vermijd ik liever voorgesneden groente omdat deze minder voedingswaarde bevatten dan vers gesneden groente. Maar hé, we hebben allemaal wel eens haast en liever een voorgesneden zak groente dan een afhaalmaaltijd of kant en klare maaltijd!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 2 eetlepels wokolie

  • 1 ui

  • 1 gele paprika

  • 300 gram kipgehakt

  • 2 tenen knoflook

  • 2 theelepels kerrie

  • 120 gram (diepvries) sperziebonen

  • 1 theelepel sambal

  • 400 gram spitskool

  • 2 eieren

Bereiding

 Stap 1 Snipper de ui  en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

Stap 2 Verhit in een wok of hapjespan de wokolie. Bak hierin het kipgehakt rul tot dit goudbruin is. Voeg vervolgens de ui, knoflook en kerriepoeder toe en schep dit 2 minuten om. Doe de sperzieboontjes, paprika en sambal erbij en verhit tot de sperziebonen beetgaar zijn.

Stap 3 Voeg dan de spitskool toe.  Wanneer de spitskool geslonken is en beetgaar, kun je de eieren erbij doen. Roer  het geheel goed door tot het ei is gestold.

Bewaaradvies

Laat het overgebleven deel van dit gerecht direct afkoelen. In de koelkast kun je de restanten 2 dagen bewaren. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar. 

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...