Gram eiwit

Spitskool met kipgehakt

mrt 13, 2019

Op Pinterest kwam ik het recept tegen van cuisinevansabine.nl. Wat een leuk en lekker recept! En zoals zij al op haar site vermeldt: erg eiwitrijk.

Daarnaast vind ik dit echt een gerecht dat je snel kunt bereiden. Ik koos voor voorgesneden spitkool en sperzieboontjes uit de diepvries. Nu vermijd ik liever voorgesneden groente omdat deze minder voedingswaarde bevatten dan vers gesneden groente. Maar hé, we hebben allemaal wel eens haast en liever een voorgesneden zak groente dan een afhaalmaaltijd of kant en klare maaltijd!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 2 eetlepels wokolie

  • 1 ui

  • 1 gele paprika

  • 300 gram kipgehakt

  • 2 tenen knoflook

  • 2 theelepels kerrie

  • 120 gram (diepvries) sperziebonen

  • 1 theelepel sambal

  • 400 gram spitskool

  • 2 eieren

Bereiding

 Stap 1 Snipper de ui  en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

Stap 2 Verhit in een wok of hapjespan de wokolie. Bak hierin het kipgehakt rul tot dit goudbruin is. Voeg vervolgens de ui, knoflook en kerriepoeder toe en schep dit 2 minuten om. Doe de sperzieboontjes, paprika en sambal erbij en verhit tot de sperziebonen beetgaar zijn.

Stap 3 Voeg dan de spitskool toe.  Wanneer de spitskool geslonken is en beetgaar, kun je de eieren erbij doen. Roer  het geheel goed door tot het ei is gestold.

Bewaaradvies

Laat het overgebleven deel van dit gerecht direct afkoelen. In de koelkast kun je de restanten 2 dagen bewaren. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar. 

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...