Gram eiwit

Spaghetti met zalm en spinazie

jun 8, 2019

Floor van der Steen is psychiatrisch verpleegkundige van beroep en coacht naast haar baan mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Recent kreeg ik de vraag van Floor of ik enkele recepten kan leveren voor haar nieuwe e-book. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Vervolgens heb ik aan Floor gevraagd wat een van haar favoriete gerechten is sinds haar maagverkleiningsoperatie. Floor gaf aan dat gerechten met vis sowieso goed vallen maar dat dit gerecht met zalm, spinazie en spaghetti bijzonder goed in de smaak valt.

Dit recept is afgestemd op twee personen die een maagverkleiningsoperatie hebben ondergaan met 50 gram volkorenspaghetti per persoon. Wanneer je tafelgenoot meer op kan, kun je kiezen voor een grotere hoeveelheid spaghetti, spinazie en champignons: bijvoorbeeld 80 gram ongekookte spaghetti, 150 gram champignons en 300 gram spinazie. 

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 40 gram  volkorenspaghetti (ongekookt)
  • 100 gram champignons 
  • 150 gram gerookte zalm 
  • 100 gram light roomkaas
  • 200 gram spinazie
  • 2 eetlepels citroensap

    Bereiding

    Stap 1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Stap 2 Snijd de champignons in plakjes en snijd de zalm in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een hapjespan. Bak hierin de champignons binnen enkele minuten bruin. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie wat is geslonken. Voeg dan de roomkaas toe en roer er doorheen. Voeg dan de reepjes zalm en het citroensap toe.

    Stap 3 Giet de spaghetti af en meng dit door het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    Variatiemogelijkheid:

    Geen zin in vis? Kies dan voor (gerookte) kipfilet met bijvoorbeeld kastanje champignons of andere paddenstoelen.

    Meer recepten

    Zomerse wraps met zalm en avocado

    Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

    Zwarte bonen burger

    Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

    Vispotje met kabeljauw

    Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...