Gram eiwit

Spaghetti met zalm en spinazie

jun 8, 2019

Floor van der Steen is psychiatrisch verpleegkundige van beroep en coacht naast haar baan mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. Recent kreeg ik de vraag van Floor of ik enkele recepten kan leveren voor haar nieuwe e-book. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Vervolgens heb ik aan Floor gevraagd wat een van haar favoriete gerechten is sinds haar maagverkleiningsoperatie. Floor gaf aan dat gerechten met vis sowieso goed vallen maar dat dit gerecht met zalm, spinazie en spaghetti bijzonder goed in de smaak valt.

Dit recept is afgestemd op twee personen die een maagverkleiningsoperatie hebben ondergaan met 50 gram volkorenspaghetti per persoon. Wanneer je tafelgenoot meer op kan, kun je kiezen voor een grotere hoeveelheid spaghetti, spinazie en champignons: bijvoorbeeld 80 gram ongekookte spaghetti, 150 gram champignons en 300 gram spinazie. 

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 40 gram  volkorenspaghetti (ongekookt)
  • 100 gram champignons 
  • 150 gram gerookte zalm 
  • 100 gram light roomkaas
  • 200 gram spinazie
  • 2 eetlepels citroensap

    Bereiding

    Stap 1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Stap 2 Snijd de champignons in plakjes en snijd de zalm in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een hapjespan. Bak hierin de champignons binnen enkele minuten bruin. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak deze mee totdat de spinazie wat is geslonken. Voeg dan de roomkaas toe en roer er doorheen. Voeg dan de reepjes zalm en het citroensap toe.

    Stap 3 Giet de spaghetti af en meng dit door het gerecht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

    Variatiemogelijkheid:

    Geen zin in vis? Kies dan voor (gerookte) kipfilet met bijvoorbeeld kastanje champignons of andere paddenstoelen.

    Meer recepten

    Zalmburgertjes

    Zalmburgertjes

    Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

    Ovenschotel met pompoen

    Ovenschotel met pompoen

    Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

    Goulashsoep

    Goulashsoep

    Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...