Gram eiwit

Shakshuka

jun 8, 2019

Via Instagram kreeg ik de vraag of ik ook eenpansgerechten zou willen plaatsen. Een erg goed verzoek! Dit zal ik zeker vaker gaan doen. Dit gerecht is echt onwijs lekker en daarnaast licht verteerbaar en eiwitrijk.

Wil je graag wat meer vezels binnen krijgen? Of kun je wat meer koolhydraten gebruiken, bijvoorbeeld rondom het sporten dan kun je een half volkoren pitabroodje nemen bij dit gerecht.

Heb jij ook een suggestie of vraag? Laat het me weten via de website, Instagram of Facebook!

Ingredienten

Voor 6 porties

  • 400 gram rundertartaar
  • 15 gram peterselie
  • 3 puntpaprika’s
  • 5 eieren
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomantenblokjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

    Eventueel: volkoren pitabroodjes

     

Bereiding

Stap 1 Doe de rundertartaartjes in een mengkom. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft hiervan toe aan het tartaar. Doe één ei erbij en meng het geheel door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Voeg eventueel een eetlepel paneermeel toe, wanneer het gehakt niet voldoende plakt.

Stap 2 Snipper de ui en de knoflook. Snijd de puntpaprika’s in plakjes.

Stap 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook op rustig vuur aan. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten bruin. Doe de stukjes paprika in de pan en bak deze voor enkele minuten mee. 

Stap 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en gedroogde kruiden toe en breng dit rustig aan de kook.

Stap 5 Breek de overgebleven 4 eieren boven de pan en laat de eieren in 9 minuten stollen, met de deksel op de pan.

Bewaaradvies:

Je kunt de shakshuka twee dagen in de koelkast bewaren. Plaats de afgedekte pan zodra deze is afgekoeld in de koelkast.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om het gerecht in de vriezen. Dan is de shakshuka 2 maanden houdbaar. Je kunt er dan beter voor kiezen om het ei weg te laten, omdat dit een rubberachtige structuur krijgt wanneer je het ontdooit.

Meer recepten

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...