Gram eiwit

Shakshuka

jun 8, 2019

Via Instagram kreeg ik de vraag of ik ook eenpansgerechten zou willen plaatsen. Een erg goed verzoek! Dit zal ik zeker vaker gaan doen. Dit gerecht is echt onwijs lekker en daarnaast licht verteerbaar en eiwitrijk.

Wil je graag wat meer vezels binnen krijgen? Of kun je wat meer koolhydraten gebruiken, bijvoorbeeld rondom het sporten dan kun je een half volkoren pitabroodje nemen bij dit gerecht.

Heb jij ook een suggestie of vraag? Laat het me weten via de website, Instagram of Facebook!

Ingredienten

Voor 6 porties

  • 400 gram rundertartaar
  • 15 gram peterselie
  • 3 puntpaprika’s
  • 5 eieren
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomantenblokjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

    Eventueel: volkoren pitabroodjes

     

Bereiding

Stap 1 Doe de rundertartaartjes in een mengkom. Snijd de peterselie fijn en voeg de helft hiervan toe aan het tartaar. Doe één ei erbij en meng het geheel door elkaar. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Voeg eventueel een eetlepel paneermeel toe, wanneer het gehakt niet voldoende plakt.

Stap 2 Snipper de ui en de knoflook. Snijd de puntpaprika’s in plakjes.

Stap 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook op rustig vuur aan. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten bruin. Doe de stukjes paprika in de pan en bak deze voor enkele minuten mee. 

Stap 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en gedroogde kruiden toe en breng dit rustig aan de kook.

Stap 5 Breek de overgebleven 4 eieren boven de pan en laat de eieren in 9 minuten stollen, met de deksel op de pan.

Bewaaradvies:

Je kunt de shakshuka twee dagen in de koelkast bewaren. Plaats de afgedekte pan zodra deze is afgekoeld in de koelkast.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om het gerecht in de vriezen. Dan is de shakshuka 2 maanden houdbaar. Je kunt er dan beter voor kiezen om het ei weg te laten, omdat dit een rubberachtige structuur krijgt wanneer je het ontdooit.

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...