Gram eiwit
Salade met zalm, sojabonen en avocado
Ingredienten
Voor 1 persoon
- 50 gram sojabonen
- 50 gram gerookte zalm
- 1/2 avocado
- 50 gram sla
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- Peper en eventueel zout.

Bereiding
Stap 1 Kook de verse sojabonen 8 minuten. Hierdoor verliezen de boontjes helaas hun knapperigheid maar het koken verlaagd het gehalte van de schadelijke stof lectine.
Stap 2 Snijd de avocado doormidden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken of blokjes
Stap 3 Meng de sojasaus met het limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4 Doe de sla in een kom en leg de avocado, zalm en sojabonen er bovenop. Sprenkel de dressing van sojasaus over de salade.
Variatiemogelijkheid:
Je kunt ook kiezen voor verse rauwe zalm of tonijn. Geen zin in vis? Kies dan voor gerookte kipfilet of rosbief.


Meer recepten
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...
Zomerse wraps met zalm en avocado
Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...
Eiersalade met gerookte zalm
Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...