Gram eiwit

Salade met geroosterde kikkererwten en geitenkaas

mei 11, 2019

Een lekkere vegetarische salade, waarbij de kikkererwten een lekkere bite geven. In combinatie met de zachte geitenkaas is dit een heerlijke lunch die je gemakkelijk mee kunt nemen. 

Heb je nog groenten over, zoals pompoen, paprika, broccoli, courgette, groene asperges of bloemkool? Besprenkel de groente met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plaats de groente tegelijkertijd met de kikkererwten in de oven op de bakplaat. Deze geroosterde groenten zullen nog meer smaak aan de salade geven. Laat eventueel de tomaatjes of sla weg uit het gerecht,  als de portie te groot wordt.

Wil je graag meer eiwitten binnenkrijgen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een gekookt ei, gerookte kipfilet of tonijn aan de salade toe te voegen.

Ingredienten

Voor 2 personen (of 2 porties)

  • 1 blik kikkererwten van 200 gram

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • ½ rode ui

  • 100 gram cherry of snoeptomaatjes

  • 1 zakje veldsla van 85 gram

  • 100 gram geitenkaas 

     

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten in een zeef of vergiet en spoel deze goed af. Laat ze vervolgens uitlekken en dep ze eventueel droog. Plaats de kikkererwten in een kom en meng de paprikapoeder, knoflookpoeder en één eetlepel olijfolie er doorheen. Plaats de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in het midden van de oven.

Stap 2 Snijd de ui in dunne ringen, halveer de tomaatjes.

Stap 3 Doe de sla in een kom en verdeel de ui, tomaatjes en geitenkaas over de salade. Laat de kikkererwten wat afkoelen en verdeel deze vervolgens ook over de salade.

Dressing: zelf vond ik dat de salade geen dressing meer nodig had door de geitenkaas en (eventueel) de geroosterde groente. Als je de salade toch wat te droog vindt kun je de salade met wat citroensap en olijfolie besprenkelen. Bedenk wel dat elke eetlepel olijfolie 90 kcal bevat.

Mee voor onderweg:

Ben je van plan om de salade mee te nemen? Laat de kikkererwten dan goed afkoelen voordat je ze verpakt. Neem de kikkererwten en eventuele dressing, apart mee zodat alle  ingrediënten zo fris en knapperig mogelijk blijven.

Je kunt de kikkererwten, mits goed afgesloten, tot 5 dagen in de koelkast bewaren.

Meer recepten

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...

Frisse kipsalade

Een lekkere en gemakkelijke salade met kip en paprika. Deze salade smaakt lekker op brood, crackers en beschuit! Je kunt de salade gemakkelijk meenemen als je hem in een potje of bakje doet. Het is fijn om wat extra groente binnen te krijgen met de lunch. Het lukt...

Geroosterde paprika en geitenkaas spread

Wil je even weer wat anders op brood dan een plakje kaas of plakje kipfilet? En heb je geen zin om daarvoor lang in de keuken te moeten staan? Dan is dit zeker een recept om uit te proberen!  Heb je een lactose intolerantie en zou je dit recept graag willen proberen?...