Gram eiwit

Roggebrood met gerookte zalm en bietjes

dec 18, 2018

Wat een heerlijke smaakcombinatie: zalm en bietjes. Op de roggebrood is deze snelle lunch helemaal compleet. Misschien niet een lunch voor elke dag. Dit gerecht is wat lastiger om mee te nemen in je lunchtrommel.  Maar misschien voor een speciale gelegenheid!

Roggebrood is sowieso een goede keuze. Het is rijk aan vezels en bevat meer ijzer dan een gewoon sneetje (volkoren)brood.  Ik hoor ook vaak terug dat roggebrood minder “plakkerig” is, nadat er langer op is gekauwd. Hierdoor wordt roggebrood beter verdragen. Is dat bij jou niet het geval? Kies dan voor een gewoon sneetje brood of een volkoren kracker. 

Nog een voordeel van dit recept: je hebt met de lunch ook meteen weer wat groente binnen gekregen. 

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 1  gekookte biet 1
  • 40 gram zuivelspread 3
  • 100 gram gerookte zalm 21
  • 2 takjes dille
  • Peper

Bereiding

Stap 1 Besmeer de 2 sneetjes roggebrood met zuivelspread.

Stap 2 Snijd de biet in dunne plakken. Verdeel deze over de sneetjes roggebrood. Leg de zalm bovenop.

Stap 3 Hak de dille fijn en strooi er overheen. Breng op smaak met peper.

Variartiemogelijkheid:

Roggebrood is ook erg lekker met hüttenkäse en komkommer, haring of een plak oude kaas. 

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...