Gram eiwit

Roggebrood met gerookte zalm en bietjes

dec 18, 2018

Wat een heerlijke smaakcombinatie: zalm en bietjes. Op de roggebrood is deze snelle lunch helemaal compleet. Misschien niet een lunch voor elke dag. Dit gerecht is wat lastiger om mee te nemen in je lunchtrommel.  Maar misschien voor een speciale gelegenheid!

Roggebrood is sowieso een goede keuze. Het is rijk aan vezels en bevat meer ijzer dan een gewoon sneetje (volkoren)brood.  Ik hoor ook vaak terug dat roggebrood minder “plakkerig” is, nadat er langer op is gekauwd. Hierdoor wordt roggebrood beter verdragen. Is dat bij jou niet het geval? Kies dan voor een gewoon sneetje brood of een volkoren kracker. 

Nog een voordeel van dit recept: je hebt met de lunch ook meteen weer wat groente binnen gekregen. 

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 1  gekookte biet 1
  • 40 gram zuivelspread 3
  • 100 gram gerookte zalm 21
  • 2 takjes dille
  • Peper

Bereiding

Stap 1 Besmeer de 2 sneetjes roggebrood met zuivelspread.

Stap 2 Snijd de biet in dunne plakken. Verdeel deze over de sneetjes roggebrood. Leg de zalm bovenop.

Stap 3 Hak de dille fijn en strooi er overheen. Breng op smaak met peper.

Variartiemogelijkheid:

Roggebrood is ook erg lekker met hüttenkäse en komkommer, haring of een plak oude kaas. 

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...