Gram eiwit

Quinoasalade met tonijn en bietjes

jan 13, 2019

Oké, heel eerlijk: dit was voor mij de eerste keer dat ik quinoa heb gegeten! Er hing voor mij altijd een beetje te ‘healthy’ label aan. Maar nu zag ik een recept staan met quinoa in de Boodschappen en dit heeft me toch overgehaald een keer te proberen. Ik vond het erg lekker, er zit niet heel veel smaak aan (=mijn mening) maar de structuur is goed.

Deze salade heeft zijn lekkere smaak te danken aan de bietjes en tonijn. Echt een lekkere combinatie, fris zoet met ziltig zout. En tonijn is natuurlijk ook weer een goede bron aan eiwitten! Ik kies wel heel bewust voor tonijn met een MCS keurmerk (gecertificeerd duurzame visserij).

Er is een kans dat je dit recept, zoals het hier staat niet helemaal op krijgt. Probeer dan in ieder geval de tonijn op te eten, heb je die eiwitten weer binnen!

Ingredienten

Voor 1 persoon

  • 30 gram Quinoa

  • 1 gekookte bietje

  • 1/2 blikje tonijn op waterbasis 

  • 1 handje Jonge spinazie

  • 1/5 stuk komkommer

  • 1 eetlepel pijnboompitten 

Dressing

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

Stap 1 Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten op zacht vuur,  tot ze lichtbruin zijn. 

Stap 2 Snijd het gekookte bietje in blokjes, het stuk komkommer in plakjes. 

Stap 3  Leg je de spinazie, komkommer, bietjes, quinoa  en de uitgelekte tonijn in een kom. Strooi de pijnboompitten er overheen.  

Stap 4 Meng voor de dressing alle ingredienten door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de dressing over de salade. 

 

Meer recepten

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...