Gram eiwit

Quiche met venkel en kipgehakt

aug 7, 2019

Zowel bladerdeeg als kant-en-klaar hartige taartdeeg bevatten veel vetten, snelle koolhydraten en weinig vezels. Een quiche met een bodem van zoete aardappel is daarom een welkome afwisseling. Zowel de hüttenkäse, eieren, kip en Parmezaanse kaas zorgen ervoor dat dit gerecht al bij een kleine hoeveelheid, voldoende eiwitten oplevert.

Dit recept is goed voor 6 porties, kunnen jouw tafelgenoten een grotere portie op? Dan kan je er ook nog een salade bij serveren.

Ben jij lactose intolerant sinds de operatie? Dan kan je ervoor kiezen om lactosevrije kookroom, lactose vrije roomkaas van Arla, of plantaardige kookroom te gebruiken.

Ingredienten

Voor 6 porties

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een taart of quichevorm. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. 

Stap 2 Schil de zoete aardappelen. Snijd met een mandolinesnijder de zoete aardappelen in dunne flexibele plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de bakvorm en laat ze hierbij wat overlappen.

Stap 3 Snijd de venkel in reepjes en de courgette in dunne plakjes. verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak het kipgehakt rul tot het goudbruin is. Voeg vervolgens de venkel, courgette en het venkelzaad toe. Laat het geheel op rustig vuur zo’n 10 minuten bakken. Giet het geheel vervolgens voorzichtig over de zoete aardappelplakjes.

Stap 4   Rasp of vermaal de Parmezaanse kaas. Doe de hüttenkäse en de eieren in een mengbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door het hüttenkäse mengsel en giet het over de bakvorm.

Stap 5 Strooi de andere helft van de Parmezaanse kaas over de quiche en plaats hem 45 minuten in de oven.

Bewaaradvies en vegetarische optie:

Plaats de quiche nadat deze is afgekoeld zo snel mogelijk in de koelkast. Je kunt de quiche voor 2 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer is de quiche 2 maanden houdbaar.

Ben je vegetariër of flexitariër? Dan kun je ook kiezen voor vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes!

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...