Gram eiwit
Quiche met venkel en kipgehakt
Zowel bladerdeeg als kant-en-klaar hartige taartdeeg bevatten veel vetten, snelle koolhydraten en weinig vezels. Een quiche met een bodem van zoete aardappel is daarom een welkome afwisseling. Zowel de hüttenkäse, eieren, kip en Parmezaanse kaas zorgen ervoor dat dit gerecht al bij een kleine hoeveelheid, voldoende eiwitten oplevert.
Dit recept is goed voor 6 porties, kunnen jouw tafelgenoten een grotere portie op? Dan kan je er ook nog een salade bij serveren.
Ben jij lactose intolerant sinds de operatie? Dan kan je ervoor kiezen om lactosevrije kookroom, lactose vrije roomkaas van Arla, of plantaardige kookroom te gebruiken.
Ingredienten
Voor 6 porties
- 2 zoete aardappelen
- 2 venkelknollen
- 1 courgette
- 300 gram gekruid kipgehakt
- 1 theelepel venkelzaad
- 200 gram hüttenkäse
- 4 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een taart of quichevorm. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
Stap 2 Schil de zoete aardappelen. Snijd met een mandolinesnijder de zoete aardappelen in dunne flexibele plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in de bakvorm en laat ze hierbij wat overlappen.
Stap 3 Snijd de venkel in reepjes en de courgette in dunne plakjes. verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak het kipgehakt rul tot het goudbruin is. Voeg vervolgens de venkel, courgette en het venkelzaad toe. Laat het geheel op rustig vuur zo’n 10 minuten bakken. Giet het geheel vervolgens voorzichtig over de zoete aardappelplakjes.
Stap 4 Rasp of vermaal de Parmezaanse kaas. Doe de hüttenkäse en de eieren in een mengbeker en pureer het geheel met een staafmixer. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door het hüttenkäse mengsel en giet het over de bakvorm.
Stap 5 Strooi de andere helft van de Parmezaanse kaas over de quiche en plaats hem 45 minuten in de oven.
Bewaaradvies en vegetarische optie:
Plaats de quiche nadat deze is afgekoeld zo snel mogelijk in de koelkast. Je kunt de quiche voor 2 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer is de quiche 2 maanden houdbaar.
Ben je vegetariër of flexitariër? Dan kun je ook kiezen voor vegetarisch gehakt of vegetarische kipstukjes!
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...