Gram eiwit

Pompoenpitrotsjes

mei 11, 2019

Laatst stelde ik op Instagram de vraag of er nog verzoeken of suggesties zijn voor wat ik zou moeten toevoegen aan de website. Nu kreeg ik het verzoek voor een eiwitrijke snack die gemakkelijk mee te nemen is. Deze vraag wordt mij vaker op mijn werk gesteld door mensen die geopereerd zijn. Meestal is mijn antwoord dan kwark, hüttenkäse, kaas en een gekookt ei. Omdat deze producten in de koelkast bewaard moeten worden, zijn ze minder praktisch als je langer onderweg bent.

Nu zijn pompoenpitten verrassend eiwitrijk. 100 gram pompoenpitten bevat 30 gram eiwit! Een handje pompoenpitten zou dus ook een eiwitrijk tussendoortje kunnen zijn! Gemakkelijk mee te nemen en hoeft niet koel te worden bewaard.

Hierdoor ontstond het idee om deze pompoenpitrotsjes te maken! Ook nog een voordeel: dit tussendoortje is ook lactosevrij.

Ingredienten

Voor 10 stuks

  • 150 gram pompoenpitten
  • 60 gram geraspte belegen of oude kaas
  • 1 eiwit 

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de helft van de pompoenpitten in een hakmolen en maal de pitten redelijk fijn.

Stap 2 Doe de gemalen en de gehele pompoenpitten in een beslagkom. Roer het eiwit en de geraspte kaas door de pitten heen.

Stap 3 Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Maak 10 hoopjes van het mengsel op het bakpapier.

Stap 4 Plaats de pompoenrotsjes 15 tot 20 minuten in de oven.

Bewaaradvies:

 Plaats de pompoenpitrotsjes zodra deze zijn afgekoeld in een afgesloten koektrommel. Je kunt ze 4 tot 6 weken bewaren. 

Meer recepten

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...