Gram eiwit

Pompoen wortelsoep

apr 25, 2019

Dit kruidige soepje is het hele jaar door lekker maar extra feestelijk met Koningsdag door zijn oranje kleur. Door de kabeljauw is dit een eiwitrijke soep. De garam masala geven de soep echt een lekkere smaak en ook licht pittig. Heb jij sinds operatie moeite met scherpere kruiden, dan zou je de kruiden kunnen vervangen door een halve theelepel korianderpoeder, komijnzaad, kaneel en paprikapoeder. Geen problemen met pittig of gekruid eten? Dan kun je zeker nog een rode peper toevoegen. Bedenk wel dat de peper extra heet wordt, wanneer je deze pureert met een staafmixer.

Ingredienten

Voor 4 tot 6 personen

  • 1 pompoen

  • 1 winterpeen

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels Garam Masala kruiden (van Jonnie Boer)  

  • 250 ml kokosmelk

  • 750 ml groentebouillon

  • 1 bosje verse koriander

  • 400 gram kabeljauw

Bereiding

Stap 1 Halveer de pompoen nadat je deze hebt gewassen en verwijder de zaadjes en draderige binnenkant. Snijd de pompoen met schil in blokjes. Schil de winterpeen en snijd deze ook in blokjes. Snipper de ui en knoflook.

Stap 2 Verhit de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook op rustig vuur. Voeg de pompoen, wortel en garam masala toe en bak deze kort mee.

Stap 3 Doe de kokosmelk en groentebouillon erbij en kook het geheel 20 minuten door. Controleer of de schil van de pompoen zacht is.

Stap 4 Pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat.

Stap 5 Snijd de kabeljauw in grove stukken en laat deze 5 minuten gaar worden in de soep. Serveer de soep met verse koriander.

Bewaaradvies:

Wil je de soep graag langer bewaren? In de koelkast is de soep 2 dagen houdbaar. Plaats de pan zodra deze is afgekoeld in de koelkast. Ingevroren is de soep 3 maanden te bewaren.  

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...