Gram eiwit

Pistache koekjes

mrt 30, 2021

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind dan de zoetstoffen die je in de supermarkt kunt kopen.

Aan de buitenkant van de koekjes kun je poedersuiker doen. Dit geeft een heerlijk knapperige buitenkant. Kies hier alleen voor wanneer je niet hevig reageert op suikers. In het recept staan eventueel 2 eetlepels, dit weegt ongeveer 12 gram. Dit ging bij mij niet in zijn geheel op. Je zult niet meer dan 0,5 gram suiker per koekje toevoegen.

Ingredienten

Ongeveer 25 stuks

  •  140 gram ongezouten pistachenootjes

  • 180 gram amandelmeel

  • 2 eiwitten

  • 2 eetlepels sterke groene thee

  • 100 gram zoetstof

  • Eventueel 2 eetlepels poedersuiker

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.  Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan voor enkele minuten en laat ze afkoelen. Maal de pistachenoten vervolgens in een foodprocessor fijn.

Stap 2 Meng de eiwitten, zoetstof en afgekoelde groene thee in een mengkom met een garde. Voeg vervolgens het amandelmeel, pistachenoten en zout toe en meng tot een samenhangend deeg.

Stap 3 Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en rol ze vervolgens vluchtig door de poedersuiker. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze voor 10-12 minuten in de oven. 

Variatiemogelijkheid:

In plaats van pistachenoten kun je ook voor andere noten kiezen zoals walnoten of pecannoten. Je kunt ook kiezen voor alleen amandelen, neem dan 180 gram amandelmeel en rooster 140 gram amandelen en maal deze fijn.  Je zou bij de amandelkoekjes wat citroenschil kunnen toevoegen.

Meer recepten

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Citroen-kokos balletjes

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of...