Gram eiwit
Pistach-feta dip
Als je op zoek bent naar weer even wat anders op je boterham dan een plak kaas of pindakaas? Dan is dit echt een recept om uit te proberen! Lekker met een plak kipfilet of rauwe ham op een geroosterde boterham. Heb je een koelkast op werk? Neem de dip dan gemakkelijk mee naar je werk in bijvoorbeeld een klein wekpotje.
Ik kwam dit recept tegen op de site van Flying Foodie. Zij omschrijft de dip als ‘heerlijk kruidig en fris tegelijkertijd’
Ingredienten
Voor +/- 10 sneden brood
- 95 gram pistachenootjes
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse dille
- 5 gram verse koriander
- 150 gram feta
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (0 of 2% vet)
- Peper
Bereiding
Stap 1 Maal de pistachenootjes fijn in een hakmolen. Doe de gemalen pistachenootjes vervolgens in een ander schaaltje.
Stap 2 Doe het teentje knoflook en de kruiden zonder de steeltjes samen met de feta en de yoghurt in de hakmolen en pureer dit tot een gladde massa.
Stap 3 Roer het kruiden- fetamengsel door de gemalen pistachenootjes en breng op smaak met peper.
Bewaaradvies:
Bewaar de pistache- feta dip goed afgesloten in de koelkast. Je kunt de dip dan 4 dagen bewaren. Ingevroren is dit gerecht 3 maanden houdbaar.
Meer recepten
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...