Gram eiwit

Pindasoep

jan 7, 2019

Zin in een hartverwarmend soepje? Dat is deze pindasoep zeker! Je kunt hem net zo pittig (of juist niet zo pittig) maken als je zelf wilt.

Door de kip en de pinda’s is deze soep ook nog eens eiwitrijk. Deel je de soep met 6 personen, dan bevat 1 kom soep ongeveer 25 gram eiwit.

 

Ingredienten

Voor 4-6 personen

  • 2 uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 2-4 theelepels sambal (neem gerust meer als je van pittig houdt)

  • 1 liter kippenbouillon

  • 4 flinke eetlepels pindakaas 

  • 400 gram kippendijen

  • 200 gram tauge

  • 1 komkommer

Bereiding

Stap 1 Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een kookpan. Fruit de ui en knoflook op rustig vuur voor 2 minuten.

Stap 2 Voeg de sambal toe en roer goed door. Giet vervolgens de bouillon erbij en voeg de pindakaas toe. Laat het geheel enkele minuten doorkoken.

Stap 3 Snijd de kip in blokjes. Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de stukjes kip tot ze goudbruin zijn en doe ze bij de soep.

Stap 4 Blanceer de taugé, door ze kort in kokend water te dompelen. Snijd de komkommer in reepjes.

Stap 5 Schep de soep in soepkommen en serveer de soep met de taugé en reepjes komkommer. Voeg wat gehakte pinda’s toe voor extra structuur. 

Bewaaradvies:

Laat de soep die je over hebt, direct afkoelen. Als de soep is afgekoeld kun je hem nog 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de soep natuurlijk ook invriezen, bijvoorbeeld in 1 persoonsporties, dan kun je hem voor 3 maanden bewaren.

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...