Gram eiwit

Ovenschotel met spitskool

jun 8, 2019

Echt ontzettend leuk! Sybille Heynens deelde een recept met mij wat zij zelf erg lekker vond en prettig en licht viel.  Nog een extra pluspunt: dit gerecht viel ook bij haar visite in de smaak! 

Heb jij ook een gerecht wat een favoriet is geworden sinds je maagverkleiningsoperatie? Laat het mij dan weten! Dit kan via het contactformulier onderaan de pagina of stuur me een berichtje via Facebook of Instagram.

 

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 350 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram geraspte kaas

    Bereiding

     Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en rasp deze met een grove rasp. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de aardappel enkele minuten. Doe de aardappelrasp in een ingevette ovenschaal. 

    Stap 2 Snijd vervolgens de spitskool in dunne repen en snipper de knoflook fijn. Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de knoflook en voeg vervolgens spitskool toe. Bak de spitskool totdat deze iets geslonken is. Schep de spitkool bovenop de aardappel in de ovenschaal.

    Stap 3 Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met de paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Wok de kip 5 minuten in de hapjespan totdat de kip gaar is. Plaats de kip bovenop de spitskool.

    Stap 4 Verdeel de kaas over de ovenschaal. Plaats de ovenschaal 20 tot 25 minuten in het midden van de oven  

    Meer recepten

    Zwarte bonen burger

    Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

    Vispotje met kabeljauw

    Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

    Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

    Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...