Gram eiwit
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de eetlust van je tafelgenoten.
Ingredienten
Voor 4 tot 6 personen
- 800 gram pompoen
- 10 gram salie
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram spinazie
- 40 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram hüttenkäse
- 300 gram kipfilet
- 2 eetlepels panko
- 2 eieren
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Snipper de teentjes knoflook. Snij de blaadjes van de salie fijn. Doe de pompoen, knoflook en de helft van de salieblaadjes samen in een kom, voeg peper en zout toe. Hussel goed om.
Stap 2 Snij de kipfilet in blokjes. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de kipblokjes enkele minuten tot ze goudbruin zijn en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat het geheel uitlekken in een vergiet als de spinazie geslonken is. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze door de spinazie, kruid met peper en zout.
Stap 3 Doe de eieren en hüttenkäse in een maatbeker en mix het met een staafmixer tot een gladde emulsie. Snij de rest van de salie in reepjes en roer het er door heen.
Stap 4 Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel een derde van de pompoen over de bodem. Schenk daarop de helft van het hüttenkäsemengsel. Daarna mag de helft van de spinazie erbij. Herhaal dit nog een keer: pompoen, hüttenkäse, spinazie en eindig met de rest van de pompoen.
Stap 5 Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas. Strooi over de ovenschotel en zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de pompoen goed gaar is. Wordt de bovenkant te bruin terwijl de pompoen nog niet gaar is? Bedek de ovenschaal dan met wat aluminiumfolie en zet de schaal nog even terug in de oven.
Variatiemogelijkheid:
In plaats van geitenkaas kun je ook voor zachte geitenkaas, kookroom of ricotta kiezen.
Panko is Japans paneermeel. Heb je het niet kunnen vinden in de supermarkt, dan kun je ook gewoon paneermeel gebruiken of 3 cracottes fijn stampen.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...
Kip kebab met bulgur
DIt zomerse gerecht is gemakkelijk te bereiden en heel smaakvol. Op een zonnige dag zou je de kipkebab kunnen bereiden op de barbecue in plaats van de grillpan. Ben je geen fan van munt, dan zou je kunnen kiezen voor koriander of peterselie. Ingredienten Voor 4...