Gram eiwit
Ovenpakketje met gamba’s en groene asperges
Houd je er niet zo van om lang boven de pannen te hangen? Of zijn er periodes dat je misselijk wordt van de baklucht? Ovenpakketjes, ook wel papillote genoemd, bieden dan een uitkomst. Zie de instructievideo van Allerhande.
Waarom 8 gamba’s of grote garnalen? Dit lijkt best veel maar als je ze gepeld hebt, dan blijft er niet zo veel van over. Om voldoende eiwitten binnen te krijgen bij de warme maaltijd, zijn 8 stuks een mooie hoeveelheid. Als je de portie vlak na de operatie nog niet op krijgt kun je een ½ uur of 1 uur na de maaltijd nogmaals proberen een kleine portie op te eten.
Krijg je een grotere portie op? Voeg dan bijvoorbeeld glas- of eiernoodles toe aan het gerecht. Breng de noodles eventueel op smaak met extra sojasaus en chillipoeder, maar het vocht uit het ovenpakketje is in principe voldoende om als saus te dienen.
Ingredienten
Voor 4 personen
- 32 grote garnalen of gamba’s
- 1 mespunt chillipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- 16 groene asperges
- 2 lenteuitjes
- 1 eetlepel wittewijn azijn
- Peper en zout
- 4 theelepels sesamzaadjes
- 1 limoen
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2 Meng de gamba’s met de chillipoeder, wittewijn azijn en sojasaus. Snij de lenteuitjes in dunne ringetjes en de knoflook fijn.
Stap 3 Knip een vel bakpapier in 4en of een stuk papier van ongeveer 20×15 cm. Leg op elk stuk bakpapier 4 asperges. Verdeel de lenteui, knoflook en gamba’s over de 4 bakpapieren en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
Stap 4 Vouw het bakpapier dicht en laat dit hermetisch sluiten. Plaats de pakketjes voor 12 minuten in de oven.
Stap 5 Serveer met een partje limoen en eventueel noodles naar keuze.
Variatiemogelijkheid
Niet zo’n fan van gamba’s? Zalm, kabeljauw of andere witvis zijn ook erg goede opties voor dit recept.
Bron van dit recept: Papillotes van Sandra Mahut (Basic Kitchen)
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...