Gram eiwit

Omeletwrap

jan 12, 2020

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant.

Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al bakken.

Ingredienten

Voor één persoon

  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 eetlepels Skyr, magere kwark of Griekse yoghurt.
  • Een handje vers fruit naar keuze

    Bereiding

    Stap 1Kluts het ei goed los, samen met de melk, kaneel en een snufje zout.

    Stap 2 Verhit op rustig vuur wat vloeibare margarine in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan beide zijde tot het licht goudbruin is. Laat de omelet iets afkoelen.

    Stap 3 Smeer de skyr of andere kwark over de omelet en strooi het fruit over overheen. Rol het omelet vervolgens op.

    Variatiemogelijkheid:

    Je kunt bij dit gerecht voor alle soorten (diepvries)fruit kiezen en daarnaast voor verschillende soorten zuivel. Kwark, Skyr, hüttenkäse, of Griekse yoghurt. Daarnaast kun je ook nog wat geraspte kokos of gehakte nootjes toevoegen.

    Meer recepten

    Bietensmoothie met framboos en gember

    Bietensmoothie met framboos en gember

    Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...

    Havermoutpap met pistache en abrikoos

    Havermoutpap met pistache en abrikoos

    Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...

    Havermout met snelle perencompote

    Havermout met snelle perencompote

    Mmmm.. deze combinatie is echt super lekker. De warme stukjes peer met kaneel smaken heel goed bij de havermoutpap. Omdat de peer extra zoet wordt omdat deze een beetje karamelliseert, hoef je echt geen extra suiker, honing of zoetstof toe te voegen aan je pap. In...