Gram eiwit

Omeletwrap met zalm en huttenkase

aug 12, 2018

Door een wrap te maken van omelet zorg je ervoor dat je meer eiwitten binnen krijgt. Heb je nog wat ruimte over na het eten van de helft van het omelet? Kies er dan voor om sla, tomaatjes, komkommer of andere rauwkost erbij te eten. Geen zin of geen fan van zalm? Kies dan voor plakjes kipfilet, rosbief of serranoham.

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 50 gram gerookte zalm
  • 40 gram cottage cheese of hüttenkäse
  • Peper en eventueel zout

Bereiding

Stap 1 Breek de eieren boven een kom. Kluts de eieren los met een vork en meng de melk en de fijngesneden bieslook er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2 Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan. Giet het eiermengsel in de koekenpan.  Bak het omelet enkele minuten aan beide zijden tot het omelet goudbruin is.

Stap 3 Smeer de hüttenkäse over het omelet, leg de zalm er bovenop.  Rol de omeletwrap vervolgens op.

Bewaaradvies:

De omeletwrap is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Laat het omelet afkoelen voordat je het in de koelkast legt. Maar je kunt de wrap natuurlijk ook tussendoor opeten.

Meer recepten

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...