Gram eiwit

Omeletwrap met kip, spinazie en avocado

aug 12, 2018

Deze smaakvolle wraps zijn niet alleen eiwitrijk maar zorgen er ook voor dat je met de lunch al meer groente binnen krijgt.

De gebraden kipfiletplakjes maken dit recept gemakkelijker en sneller te bereiden. Ze zijn ook lekker om door een maaltijdsalade te verwerken. Je kunt er ook voor kiezen om een kipfilet zelf te braden of misschien heb je nog kipfilet over van de vorige dag.

Ingredienten

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 handje verse spinazie
  • 1/2 avocado
  • 75 gram gebraden kipfiletplakjes
  • Peper en eventueel zout

Bereiding

Stap 1 Breek de eieren boven een kom. Kluts de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 2 Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan. Doe de spinazie in de pan en laat deze enkele minuten slinken.  Schenk het eiermengsel  over de spinazie en bak het omelet enkele minuten aan beide zijden.

Stap 3 Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Schep met een mes de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.

Stap 4 Leg de avocado en gebraden kipfiletplakjes op de wrap en rol de wrap op.

Bewaaradvies:

De wraps zijn 2 dagen in de koelkast houdbaar. Laat de wrap afkoelen voordat je deze in de koelkast plaats. Neem de wraps gemakkelijk mee, door ze te verpakken in bakfolie, vershoudfolie of aluminiumfolie. Je kunt de plakjes avocado besprenkelen met citroensap. Zo zullen ze dan minder verkleuren.

Meer recepten

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...