Gram eiwit

Mugcake blueberry muffin

jun 9, 2018

Een populair ontbijt: mugcakes. En terecht! Ze zijn gemakkelijk en snel te bereiden. Dit recept is ook eiwit- en vezelrijk! Kies voor de snelle bereiding in de magnetron. Als je iets meer tijd hebt in de ochtend: de mugcake smaakt nog lekkerder uit de oven Heel veel haast in de ochtend: meng de avond daarvoor alle ingrediënten volgens de bereidingswijze door elkaar en bewaar het beslagje in de koelkast. Om het sneller te laten afkoelen: haal de mugcake uit de beker/schaaltje waarin je het hebt bereid.

Ingredienten

  • ½ banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout
  • ½ eetlepel amandelpasta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 klein handje blauwe bessen
  • ½ theelepel vanille essance

Bereiding

Voor bereiding in de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 1 Prak in een grote mok of dessertschaaltje de banaan met een vork.

Stap 2 Meng het ei, havermout, amandelpasta, vanille essance en blauwe bessen door de geprakte banaan. Bereiding in de magnatron: plaats in de magnetron voor 2 minuten op 900 watt. In de oven: plaats mok/dessertschaaltje in het midden van de oven voor 15 minuten.

Variatiemogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden! In principe kun je voor elke soort fruit kiezen dat je lekker vindt. Peer, gedroogde pruimen of abrikozen, mango en kokos of gedroogde cranberry’s. Is de mugcake een te grote portie? Kies dan voor 2 eetlepels havermout en laat de amandelpasta weg.

Meer recepten

Omeletwrap

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...

Bietensmoothie met framboos en gember

Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...

Havermoutpap met pistache en abrikoos

Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...