Gram eiwit

Mueslirepen

dec 18, 2018

Dit recept moet je zeker een keer proberen. Lekkere, krokante mueslirepen, die heerlijk ruiken als ze net uit de oven komen. 

Er ligt een groot assortiment aan mueslirepen en granola bars. Een handig tussendoortje om mee te nemen. Veel fabrikanten claimen dat ze een gezond product op de markt hebben gezet. Helaas zijn er veel mueslirepen en granola bars die veel suiker bevatten.

Daarnaast levert een mueslireep 2-3 gram eiwit per reep. Het zou mooi zijn als je tussendoortje meer eiwitten bevat. Zeker als je fanatiek aan het sporten bent.

Daarom heb ik dit recept bedacht. Een lekkere mueslireep met 7 gram eiwit per reep.  
Dit recept is niet zonder suiker. Er zit honing en gedroogd fruit in verwerkt. Maar is wel een stuk lager aan snelle suikers dan de gemiddelde “supermarktreep”.

Er zijn natuurlijk ook eiwitrepen, waar eiwitpoeder aan is toegevoegd. Hier zitten ook nadelen aan maar als deze producten je goed bevallen dan moet je deze zeker blijven gebruiken.

 

Ingredienten

Voor 20 repen

  • 100 g dadels

  • 50 ml honing

  • 4 middelgrote eieren

  • 200 g fijne havermoutvlokken

  • 50 gram gedroogde abrikozen

  • 50 gram gedroogde cranberry’s

  • 150 gram amandelen

  • 100 gram pompoenzaadjes

  • 50 gram gepofte rijst

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 tl fijn zeezout

Bereiding

Stap 1Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2 Voeg de dadels, honing, eieren, kaneel en zout samen in een mengbeker. Pureer het mengsel met een staafmixer.

Stap 3 Snijd de abrikozen in kleine blokjes en hak de amandelen grof. Meng in een mengkom de havermoutvlokken, abrikozen, amandelen, pompoenzaadjes, cranberry’s en gepofte rijst door elkaar. Giet het dadelmengsel eroverheen en meng het geheel goed.

Stap 4 Bekleed een bakvorm van ongeveer 26x20 met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm en druk het geheel stevig aan.

Stap 5 Plaats de mueslirepen 25 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn. 

Stap 6 Laat minstens 2 uur afkoelen en snijd in ongeveer 20 repen. 

In een luchtdichte trommel zijn de mueslirepen 1 week houdbaar. Je kunt de mueslirepen ook (voor een deel) invriezen. Ze zijn dan voor 3 maanden houdbaar. De repen zullen dan wel minder krokant zijn. 

 

Variatiemogelijkheden:

 Je kunt voor de noten, zaden en pitten kiezen die je lekker vindt. Denk eens aan de variatie kokos en pure chocolade.

Meer recepten

Citroen-kokos balletjes

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of...

Cantuccini

Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

Bananenbrood met cheesecake

Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg...