Gram eiwit
Mueslirepen
Dit recept moet je zeker een keer proberen. Lekkere, krokante mueslirepen, die heerlijk ruiken als ze net uit de oven komen.
Er ligt een groot assortiment aan mueslirepen en granola bars. Een handig tussendoortje om mee te nemen. Veel fabrikanten claimen dat ze een gezond product op de markt hebben gezet. Helaas zijn er veel mueslirepen en granola bars die veel suiker bevatten.
Daarnaast levert een mueslireep 2-3 gram eiwit per reep. Het zou mooi zijn als je tussendoortje meer eiwitten bevat. Zeker als je fanatiek aan het sporten bent.
Daarom heb ik dit recept bedacht. Een lekkere mueslireep met 7 gram eiwit per reep.
Dit recept is niet zonder suiker. Er zit honing en gedroogd fruit in verwerkt. Maar is wel een stuk lager aan snelle suikers dan de gemiddelde “supermarktreep”.
Er zijn natuurlijk ook eiwitrepen, waar eiwitpoeder aan is toegevoegd. Hier zitten ook nadelen aan maar als deze producten je goed bevallen dan moet je deze zeker blijven gebruiken.
Ingredienten
Voor 20 repen
-
100 g dadels
-
50 ml honing
-
4 middelgrote eieren
-
200 g fijne havermoutvlokken
-
50 gram gedroogde abrikozen
-
50 gram gedroogde cranberry’s
-
150 gram amandelen
-
100 gram pompoenzaadjes
-
50 gram gepofte rijst
-
1 theelepel kaneel
-
1 tl fijn zeezout
Bereiding
Stap 1Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2 Voeg de dadels, honing, eieren, kaneel en zout samen in een mengbeker. Pureer het mengsel met een staafmixer.
Stap 3 Snijd de abrikozen in kleine blokjes en hak de amandelen grof. Meng in een mengkom de havermoutvlokken, abrikozen, amandelen, pompoenzaadjes, cranberry’s en gepofte rijst door elkaar. Giet het dadelmengsel eroverheen en meng het geheel goed.
Stap 4 Bekleed een bakvorm van ongeveer 26×20 met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm en druk het geheel stevig aan.
Stap 5 Plaats de mueslirepen 25 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
Stap 6 Laat minstens 2 uur afkoelen en snijd in ongeveer 20 repen.
In een luchtdichte trommel zijn de mueslirepen 1 week houdbaar. Je kunt de mueslirepen ook (voor een deel) invriezen. Ze zijn dan voor 3 maanden houdbaar. De repen zullen dan wel minder krokant zijn.
Variatiemogelijkheden:
Je kunt voor de noten, zaden en pitten kiezen die je lekker vindt. Denk eens aan de variatie kokos en pure chocolade.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...