Gram eiwit

Maissoep met gerookte kipfilet

mei 11, 2019

Met soep kun je zo veel variëren. Nu denk je misschien, soep met mais? Wordt dat niet zoet en weeïg? Dat gebeurt zeker niet door de kruiden die zijn toegevoegd. Dit recept van ‘Francesca kookt’  is erg lekker en smaakvol. Het kan zijn dat je meer dan 6 porties uit deze soep haalt, probeer dan extra gerookte kip toe te voegen zodat je hier evengoed zo’n 65 gram kip van binnen krijgt.

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 2 uien

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels kurkuma

  • 1 theelepel kerrie

  • 600ml water

  • 1 blik kokosmelk (a 400 ml)

  • 2 kipbouillonblokjes

  • 400 gram maiskorrels

  • 400 gram gerookte kip, in reepjes

  • 4 takjes koriander of peterselie

Bereiding

Stap 1: snipper de ui fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit hierin de ui op rustig vuur. Voeg na enkele minuten de kerriepoeder en kurkuma toe en laat dit even meebakken.

Stap 2: Doe de bouillonblokjes, kokosmelk en (gekookt) water erbij en laat het geheel 10 minuutjes op rustig vuur koken.

Stap 3: Laat de maiskorrels goed uitlekken. Voeg deze vervolgens toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer totdat je een gladde soep hebt.

Stap 4: Serveer de soep met reepjes gerookte kipfilet en eventueel wat blaadjes koriander of peterselie.

Bewaaradvies:

Plaats de soeppan zodra deze is afgekoeld in de koelkast. In de koelkast kun je de soep twee dagen bewaren. Vries je de soep in, dan is deze voor 3 maanden houdbaar. Op zoek naar meer bewaaradvies? Kijk op het voedingscentrum

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...