Gram eiwit

Pastinaaksoep met parmaham en salie

okt 16, 2018

Een echte herfst/wintersoep met de vergeten groente: pastinaak. Pastinaak heeft een lichtzoete smaak en combineert daarom goed met de zoute smaak van parmaham. Naast de lekkere smaak en crunch van parmaham, levert deze ook het grootste aandeel eiwitten in dit gerecht. Laat de parmaham daarom niet weg bij dit gerecht, eventueel zijn ze te vervangen met bijvoorbeeld hamblokjes of gerookte kipfilet.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 200 gram parmaham
  • 1 bosje salie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram pastinaak
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • 50 ml kookroom light

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Leg de plakken parmaham op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de blaadjes salie erbij. Plaats parmaham en salie 12 minuten in de oven tot deze krokant zijn.

Stap 2 Snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en de aardappel, en snij ze daarna in grove stukken. Verhit wat olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 5 minuten tot deze glazig zijn. Voeg vervolgens de aardappel en pastinaak toe en bak ze kort mee.

Stap 3 Voeg het groentebouillontablet en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep tot een gladde soep.

Stap 4 Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan totdat deze licht gekleurd zijn.

Stap 5 Serveer de soep met de verkruimelde parmaham, amandelschaafsel en blaadjes salie.

Bewaaradvies:

Je kunt de soep 2 dagen in de koelkast bewaren. Zet de soep, zodra deze is afgekoeld, zo snel mogelijk in de koelkast.

In de vriezer kun je de soep 3 maanden bewaren. De soep kun je ook verdelen over diepvrieszakjes, dat neemt minder ruimte in beslag dan diepvriesbakjes.

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...