Gram eiwit
Lijnzaadcrackers
Koolhydraatarme en eiwitrijke crackers! En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ik kreeg de tip voor dit recept via Instagram. Zij vond dit recept op YouTube van Petra Kroon. Via de link kun je ook de video bekijken met de bereidingswijze.
Ingredienten
Voor 10 crackers
- 35 gram lijnzaad
- 35 gram (pompoen)pitten
- 75 gram geraspte kaas
- 1 eiwit
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer voorzichtig met een spatel door elkaar. Zet de mengkom 10 minuten even weg.
Stap 2 Neem 2 vellen bakpapier. Plaats het mengsel op één vel bakpapier en spreid het lijnzaadmengsel met een spatel uit tot een iets groter vierkant. Leg vervolgens het andere vel bakpapier er bovenop en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.
Stap 3 verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes 10 rechthoeken. Leg het bakpapier op een bakplaat en plaats 40 minuten in de oven.
Serveertip en bewaaradvies:
Lekker met vleeswaren, gekookt ei, roomkaas, humus, avocado of tomaatjes.
Plaats de lijnzaadcrackers zodra deze zijn afgekoeld in een afgesloten koektrommel. Je kunt ze 4 tot 6 weken bewaren.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...