Gram eiwit

Lijnzaadcrackers

nov 15, 2019

Koolhydraatarme en eiwitrijke crackers! En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ik kreeg de tip voor dit recept via Instagram. Zij vond dit recept op YouTube van Petra Kroon. Via de link kun je ook de video bekijken met de bereidingswijze.

Ingredienten

Voor 10 crackers

  • 35 gram lijnzaad
  • 35 gram (pompoen)pitten
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eiwit

    Bereiding

    Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en roer voorzichtig met een spatel door elkaar. Zet de mengkom 10 minuten even weg.

    Stap 2 Neem 2 vellen bakpapier. Plaats het mengsel op één vel bakpapier en spreid het lijnzaadmengsel met een spatel uit tot een iets groter vierkant. Leg vervolgens het andere vel bakpapier er bovenop en rol het deeg uit tot 1 mm dikte.

    Stap 3 verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. Snij met een mes 10 rechthoeken. Leg het bakpapier op een bakplaat en plaats 40 minuten in de oven.

    Serveertip en bewaaradvies:

    Lekker met vleeswaren, gekookt ei,  roomkaas, humus, avocado of tomaatjes.

    Plaats de lijnzaadcrackers zodra deze zijn afgekoeld in een afgesloten koektrommel. Je kunt ze 4 tot 6 weken bewaren. 

    Meer recepten

    Citroen-kokos balletjes

    Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of...

    Cantuccini

    Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

    Bananenbrood met cheesecake

    Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg...