Gram eiwit per 2 stuks

Kwark pannenkoekjes

jun 9, 2018

Deze kwarkpannenkoekjes zijn lekker voor het ontbijt of voor tussendoor. Doordat ze met kwark bereid zijn, bevatten ze meer eiwitten dan het basisrecept voor pannenkoeken. Het volkorenmeel zorgt voor de nodige vezels. Niet zoet genoeg, voeg extra vers of diepvriesfruit toe of meng gedroogde abrikozen of rozijnen door het beslag.

Ingredienten

+/- 8 stuks

  • 150 ml magere naturel kwark
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 60 gr volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespunt zout
  • Olijfolie of vloeibaar bak en braadvet om in te bakken

Bereiding

Stap 1 Prak de banaan fijn in een mengbeker. Klop de kwark en de eieren er doorheen met een garde. Meng dan het volkorenmeel, de bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Stap 2 Verhit op matig vuur een eetlepel olijfolie of boter in een grote koekenpan.

Stap 3 Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de kwarkpannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om als de bovenkant iets droog begint te worden. Bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant tot ze goudbruin zijn. Doe dit totdat al het beslag op is. 

Bewaaradvies

De kwarkpannenkoeken zijn 2 dagen houdbaar in de koelkast. Vries je ze in, dan kun je ze 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je van meer zelfbereide producten weten hoe lang ze houdbaar zijn? Dit kun je gemakkelijk opzoeken op het voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl/eten-bewaren

Meer recepten

Omeletwrap

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...

Bietensmoothie met framboos en gember

Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...

Havermoutpap met pistache en abrikoos

Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...