Gram eiwit

Kwarkdip met komkommer

jun 9, 2018

Dit recept biedt een hartige variant van zuivel. Lekker voor tussendoor, met een cracker of bijvoorbeeld volkoren melbatoastjes.

Het kan een uitkomst bieden als je niet zo’n fan bent van zoetigheid of als alle toegevoegde smaakjes van zuivel je even tegen staan. In een goed afsluitbaar bakje gemakkelijk mee te nemen.

Ingredienten

  • 100 gram kwark
  • ¼ komkommer
  • 4 takjes dille
  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1 Rasp met een grote rasp de komkommer inclusief schil. Laat de komkommer goed uitlekken. Druk goed aan om het overtollige vocht de verwijderen.

Stap 2 Knip of snijd de dille fijn. Meng vervolgens de komkommer met de kwark en de dille.

Stap 3 Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met volkoren melbatoastjes.

Variatiemogelijkheid

Denk ook aan andere kruiden zoals basilicum, munt en koriander. Of eventueel verse knoflook, knoflookpoeder, stukjes augurk of (gerookt) paprikapoeder toevoegen voor extra smaak.

Meer recepten

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...