Gram eiwit

Kwarkdip met komkommer

jun 9, 2018

Dit recept biedt een hartige variant van zuivel. Lekker voor tussendoor, met een cracker of bijvoorbeeld volkoren melbatoastjes.

Het kan een uitkomst bieden als je niet zo’n fan bent van zoetigheid of als alle toegevoegde smaakjes van zuivel je even tegen staan. In een goed afsluitbaar bakje gemakkelijk mee te nemen.

Ingredienten

  • 100 gram kwark
  • ¼ komkommer
  • 4 takjes dille
  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1 Rasp met een grote rasp de komkommer inclusief schil. Laat de komkommer goed uitlekken. Druk goed aan om het overtollige vocht de verwijderen.

Stap 2 Knip of snijd de dille fijn. Meng vervolgens de komkommer met de kwark en de dille.

Stap 3 Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met volkoren melbatoastjes.

Variatiemogelijkheid

Denk ook aan andere kruiden zoals basilicum, munt en koriander. Of eventueel verse knoflook, knoflookpoeder, stukjes augurk of (gerookt) paprikapoeder toevoegen voor extra smaak.

Meer recepten

Citroen-kokos balletjes

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of...

Cantuccini

Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

Bananenbrood met cheesecake

Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg...