Gram eiwit per snee
Kwarkbrood
Gemiddeld bevat een snee brood 3 gram eiwit. Een plakje van dit kwarkbrood bevat 6 gram! Een goede reden om dit recept uit te proberen. Ook lekker voor tussendoor of als vervanger voor crackers of brood. Erg lekker met een plak (oude) kaas.
Als variatie zou je in plaats van abrikozen ook kunnen kiezen voor rozijnen, blauwe bessen, stukjes appel met kaneel of stukjes peer.
Ingredienten
- 300 gram magere kwark
- 2 eieren
- 100 gram volkorenmeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille essance
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram ongebrande noten naar keuze
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2 Klop de eieren los, samen met de kwark. Meng in een andere kom de droge bestanddelen: volkorenmeel, amandelmeel en bakpoeder. Meng vervolgens het eierenmengsel door de meel. Roer alles goed door. Voeg als laatste de noten en de abrikozen in stukjes toe.
Stap 3 Doe het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi het fruit er overheen en meng dit voorzichtig door de bovenkant van het beslag.
Stap 4 Zet de cakevorm in het midden van de oven. Bak de cake voor 35-40 minuten, tot deze goudbruin is.
Bewaaradvies
Buiten de koelkast kun je het kwarkbrood 3 dagen bewaren. In de koelkast 5 dagen. Het meest handig is om het kwarkbrood in plakjes in te vriezen. Laat het kwarkbrood altijd goed afkoelen voordat je het in de koelkast of vriezer bewaard.
Tip: Je kunt stukjes bakpapier tussen de plakjes doen bij het invriezen. Dan haal je de plakjes een stuk gemakkelijker van elkaar als ze eenmaal ingevroren zijn.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...