Ingredienten

Voor 12 stuks

  • 250 gram (spelt)meel

  • 250 gram vanillekwark (ik koos voor Milde kwark van Campina)

  • 1 ei

  • ½ zakje gist

  • Mespunt zout

  • 1 theelepel kaneel

  • 50 gram rozijnen

  • 50 gram sukade (optioneel)

  • Sinaasappelschil van één sinaasappel

  • Zonnebloemolie

Bereiding

Stap 1 Doe de meel, kwark, het ei, gist, zout, kaneel en de rasp van de sinaasappel in een mengkom. Kneed alle ingrediënten met een mixer of keukenmachine goed door elkaar of kneed met de hand tot een soepel deeg. Kneed op het laatst de rozijnen en sukade door het deeg. Als je de sukade weg laat, neem dan 100 gram rozijnen. Zet deeg voor minimaal 1 uur weg op een warme plaats om te rijzen.

Stap 2 Verwarm de oven op 180 graden wanneer het uur rijzen voorbij is. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schep met een ijslepel 12 bollen uit het deeg en plaats deze op de bakplaat. Doe een scheut zonnebloemolie in een kommetje en bestrijk de oliebollen met een kwast lichtjes in met de olie.

Stap 3 Plaats de oliebollen voor 20 minuten in het midden van de oven.

Variaties:

Bekijk ook het recept voor appelflappen uit de oven!

Meer recepten

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Appelflappen uit de oven

Appelflappen uit de oven

Ingredienten Voor 10 stuks 5 vellen filodeeg  2 kleine zoete appels 50 gram rozijnen 1 ei 1 theelepel kaneel 2 eetlepels amandelmeel Bereiding Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Plaats de appelstukjes in een kom en...

Alcoholvrije gluhwein

Alcoholvrije gluhwein

Eet reccept van Nigella Lawson. Een fris gerecht door de citrusvructen en de venkel. Door de kippendijen te marineren in het sap van de citroen en sinaasappel, wordt het vlees nog zachter. Kun je meer op dan de kip en de venkel? Serveer dan extra aardappel of couscous...