Gram eiwit

Kipragout

okt 17, 2018

Zin in een warme lunch? Of gewoon ook zo gek op ragout? Probeer het recept dan zeker een keer uit. Het kost even tijd om te bereiden maar zeker de moeite waard. Je kunt de overgebleven ragout in porties invriezen.  

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 300 gr kipfilet
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 50 ml light kookroom
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 15 gram  verse peterselie
  • Peper en zout

     

Bereiding

Stap 1 Snijd de sjalotjes fijn en fruit deze glazig in een pan met een eetlepel vloeibare margarine. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Stap 2 Leg de kipfilets in de pan en kook deze in ca 15 minuten gaar. Haal dan de kipfilets uit de pan en bewaar de bouillon. Trek met twee vorken de kipfilet uit elkaar of snijd in kleine stukjes.

Stap 3 Verhit de rest van de boter een pan en roer met een garde de bloem er door heen. Schenk dan de bouillon beetje bij beetje er bij en blijf goed roeren totdat er een gladde dikke saus ontstaat. Voeg dan de kookroom toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 4 Verhit de andere eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukjes kip en champignons toe aan de ragout. Breng op smaak met de mosterd, worcestersaus, peper en eventueel zout.

Stap 5 Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de ragout en bewaar de andere helft voor de garnering. Serveer de ragout met geroosterd brood.

Variatiemogelijkheid:

Je kunt de ragout in de koelkast 2 dagen bewaren. Maar je kunt er ook voor kiezen om de ragout in te vriezen. Dan is de ragout wel 3 maanden houdbaar.  

Meer recepten

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...