Gram eiwit

Kipragout

okt 17, 2018

Zin in een warme lunch? Of gewoon ook zo gek op ragout? Probeer het recept dan zeker een keer uit. Het kost even tijd om te bereiden maar zeker de moeite waard. Je kunt de overgebleven ragout in porties invriezen.  

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 300 gr kipfilet
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 50 ml light kookroom
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 15 gram  verse peterselie
  • Peper en zout

     

Bereiding

Stap 1 Snijd de sjalotjes fijn en fruit deze glazig in een pan met een eetlepel vloeibare margarine. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Stap 2 Leg de kipfilets in de pan en kook deze in ca 15 minuten gaar. Haal dan de kipfilets uit de pan en bewaar de bouillon. Trek met twee vorken de kipfilet uit elkaar of snijd in kleine stukjes.

Stap 3 Verhit de rest van de boter een pan en roer met een garde de bloem er door heen. Schenk dan de bouillon beetje bij beetje er bij en blijf goed roeren totdat er een gladde dikke saus ontstaat. Voeg dan de kookroom toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 4 Verhit de andere eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukjes kip en champignons toe aan de ragout. Breng op smaak met de mosterd, worcestersaus, peper en eventueel zout.

Stap 5 Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de ragout en bewaar de andere helft voor de garnering. Serveer de ragout met geroosterd brood.

Variatiemogelijkheid:

Je kunt de ragout in de koelkast 2 dagen bewaren. Maar je kunt er ook voor kiezen om de ragout in te vriezen. Dan is de ragout wel 3 maanden houdbaar.  

Meer recepten

Eiersalade met gerookte zalm

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de...

Frisse kipsalade

Een lekkere en gemakkelijke salade met kip en paprika. Deze salade smaakt lekker op brood, crackers en beschuit! Je kunt de salade gemakkelijk meenemen als je hem in een potje of bakje doet. Het is fijn om wat extra groente binnen te krijgen met de lunch. Het lukt...

Geroosterde paprika en geitenkaas spread

Wil je even weer wat anders op brood dan een plakje kaas of plakje kipfilet? En heb je geen zin om daarvoor lang in de keuken te moeten staan? Dan is dit zeker een recept om uit te proberen!  Heb je een lactose intolerantie en zou je dit recept graag willen proberen?...