Gram eiwit

Kipragout

okt 17, 2018

Zin in een warme lunch? Of gewoon ook zo gek op ragout? Probeer het recept dan zeker een keer uit. Het kost even tijd om te bereiden maar zeker de moeite waard. Je kunt de overgebleven ragout in porties invriezen.  

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 300 gr kipfilet
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 50 ml light kookroom
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 15 gram  verse peterselie
  • Peper en zout

     

Bereiding

Stap 1 Snijd de sjalotjes fijn en fruit deze glazig in een pan met een eetlepel vloeibare margarine. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Stap 2 Leg de kipfilets in de pan en kook deze in ca 15 minuten gaar. Haal dan de kipfilets uit de pan en bewaar de bouillon. Trek met twee vorken de kipfilet uit elkaar of snijd in kleine stukjes.

Stap 3 Verhit de rest van de boter een pan en roer met een garde de bloem er door heen. Schenk dan de bouillon beetje bij beetje er bij en blijf goed roeren totdat er een gladde dikke saus ontstaat. Voeg dan de kookroom toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 4 Verhit de andere eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze tot ze mooi bruin zijn. Voeg de stukjes kip en champignons toe aan de ragout. Breng op smaak met de mosterd, worcestersaus, peper en eventueel zout.

Stap 5 Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de ragout en bewaar de andere helft voor de garnering. Serveer de ragout met geroosterd brood.

Variatiemogelijkheid:

Je kunt de ragout in de koelkast 2 dagen bewaren. Maar je kunt er ook voor kiezen om de ragout in te vriezen. Dan is de ragout wel 3 maanden houdbaar.  

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...