Gram eiwit

Kippensoep met omeletreepjes

okt 16, 2018

Kippensoep geeft mij altijd een opkikker. Zeker als ik niet helemaal fit ben. Deze kippensoep is gemakkelijk te bereiden en binnen 45 minuten heb je deze soep op tafel staan met net een andere twist.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 2 kippenbouillontablet
  • 400 gram (Chinese) wokgroenten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk

Bereiding

Stap 1 Breng in een pan 1 liter water aan de kook. Voeg de kipfilet en bouillontabletten toe en kook de kip in 15 minuten gaar.

Stap 2 Haal de kip uit de bouillon. Voeg de wokgroenten aan de bouillon toe en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.  Snijd ondertussen de kip in blokjes of trek met 2 vorken de kipfilet uit elkaar.

Stap 3 Verhit olie in een koekenpan. Kluts in een kom de eieren los samen met de melk, voeg naar smaak  peper en eventueel zout toe. Giet het mengsel in de pan en bak de omelet voor 4-5 minuten aan beide zijden. Rol de omelet op en snijd dit in repen.

Stap 4 Serveer de soep in kommen en voeg de reepjes omelet toe

Variartiemogelijkheid:

Zelfgemaakte soep is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de soep ook gemakkelijk invriezen door deze in porties te verdelen in diepvrieszakjes. Ik zou dit zonder de omeletreepjes doen en deze elke keer vers bakken wanneer je een kopje soep neemt.

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...