Gram eiwit

Kipgehaktballetjes met pesto en courgettespaghetti

mei 11, 2019

Er gaat niets boven vers gemaakte, klassieke pesto. In combinatie met de kipgehaktballetjes en courgettespaghetti is dit een lichtverteerbare en smaakvolle maaltijd.

Kippenvlees wordt vaak beter verdragen dan rundvlees na een maagverkleining. Wanneer gehakt of ander rundvlees niet goed valt, is kipgehakt echt iets om een keer te proberen voor de afwisseling. Kipgehakt wordt vaak gemaakt van kippendijen en is daarom ook zachter dan kipfilet.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 400 gram kipgehakt

  • 1 ei 

  • 4 eetlepels paneermeel

  • 2 courgettes

    Voor de pesto:

  • 30 gram pijnboompitten

  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 15 gram basilicum

  • 1 teentje knoflook

  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Stap 1 Snijd de knoflook in tweeën en de Parmezaanse kaas in enkele stukken. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolen en pureer dit tot een gladde massa.

Stap 2 Doe het kipgehakt in een mengkom en kneed het ei, paneermeel en een eetlepel van de pesto er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm balletjes van het gehakt.

Stap 3 Snijd met een spirelli of jullieneschiller de 2 courgettes in lange slierten. Heb je geen van beide in huis? Je kunt courgettespaghetti ook kant en klaar kopen.

Stap 4 Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten, totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn geworden. Voeg de courgetspaghetti toe en bak dit nog 2 minuten. Roer als laatste de pesto er doorheen.

Variatiemogelijkheid:

Wil je graag meer koolhydraten binnenkrijgen? Vervang dan de helft van de courgettespaghetti met volkoren spaghetti. Ben je vegetarisch? Kies dan voor vegetarische kipstukjes in plaats van de kipgehaktballetjes. Groenteballetjes en falafel bevatten minder eiwitten dan vegetariche kipstukjes of vegetarisch gehakt. 

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...