Gram eiwit
Kipgehaktballetjes met pesto en courgettespaghetti
Er gaat niets boven vers gemaakte, klassieke pesto. In combinatie met de kipgehaktballetjes en courgettespaghetti is dit een lichtverteerbare en smaakvolle maaltijd.
Kippenvlees wordt vaak beter verdragen dan rundvlees na een maagverkleining. Wanneer gehakt of ander rundvlees niet goed valt, is kipgehakt echt iets om een keer te proberen voor de afwisseling. Kipgehakt wordt vaak gemaakt van kippendijen en is daarom ook zachter dan kipfilet.
Ingredienten
Voor 4 personen
-
400 gram kipgehakt
-
1 ei
-
4 eetlepels paneermeel
-
2 courgettes
Voor de pesto:
-
30 gram pijnboompitten
-
30 gram Parmezaanse kaas
-
15 gram basilicum
-
1 teentje knoflook
-
3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Stap 1 Snijd de knoflook in tweeën en de Parmezaanse kaas in enkele stukken. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolen en pureer dit tot een gladde massa.
Stap 2 Doe het kipgehakt in een mengkom en kneed het ei, paneermeel en een eetlepel van de pesto er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm balletjes van het gehakt.
Stap 3 Snijd met een spirelli of jullieneschiller de 2 courgettes in lange slierten. Heb je geen van beide in huis? Je kunt courgettespaghetti ook kant en klaar kopen.
Stap 4 Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes ongeveer 10 minuten, totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn geworden. Voeg de courgetspaghetti toe en bak dit nog 2 minuten. Roer als laatste de pesto er doorheen.
Variatiemogelijkheid:
Wil je graag meer koolhydraten binnenkrijgen? Vervang dan de helft van de courgettespaghetti met volkoren spaghetti. Ben je vegetarisch? Kies dan voor vegetarische kipstukjes in plaats van de kipgehaktballetjes. Groenteballetjes en falafel bevatten minder eiwitten dan vegetariche kipstukjes of vegetarisch gehakt.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...