Gram eiwit

Kip kebab met bulgur

okt 23, 2020

DIt zomerse gerecht is gemakkelijk te bereiden en heel smaakvol. Op een zonnige dag zou je de kipkebab kunnen bereiden op de barbecue in plaats van de grillpan.

Ben je geen fan van munt, dan zou je kunnen kiezen voor koriander of peterselie.  

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 150 gram bulgur

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 2 tomaten

  • 4 takjes munt

  • 400 gram kipgehakt

  • 2 theelepels kebab kruiden

  • 100 ml magere Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel witte wijnazijn.

     

Bereiding

Stap 1 Kook de bulgur samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2 Snipper de rode ui en knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng de helft van de rode ui, knoflook en kebabkruiden door het kipgehakt. Breng verder op smaak met peper en zout. Maak 4 worstjes van het gehakt en prik deze aan een satéstokje. Dit is een lastig klusje maar je kunt wat paneermeel toevoegen als het gehakt niet compact genoeg is. Bak de stokjes met kebab 10 minuten in een grillpan rondom bruin en gaar. 

Stap 3 Snijd de blaadjes van de munt fijn. Voeg de munt, de rest van de rode ui, de bulgur en tomatenblokjes samen en roer dit goed door. Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met de olijfolie en witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4 Serveer de bulgur samen met de kipkebab en de yoghurtsaus.

 

Variatiemogelijkheid:

In plaats van kipgehakt kun je kiezen voor lams- of rundergehakt. Heb je nog bulgursalade over? Dan kun je het de volgende dag eten als lunch. Voeg een gekookt ei of gerookte kip toe om voldoende eiwitten binnen te krijgen.  

 

Meer recepten

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...