Gram eiwit

Kerriesoep met kip en ei

nov 15, 2019

Dit gerecht kwam ik tegen op Pinterest van Mindyourfeed. Echt een lekkere smaakcombinatie. Een smaakvol soepje voor als je bijvoorbeeld flink verkouden bent of herstellende van een griepje. Het recept is aangepast, zo heb ik het eiwitrijker gemaakt door kip toe te voegen en de verhoudingen veranderd.

Dit is een soep die je ook zou kunnen eten tijdens de vloeibare fase na je operatie. Pureer de soep (zonder het ei) na het bereiden.

Ingredienten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 400 gram kipdijfilet    
  • 1,2  liter kippenbouillon
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 25 gram boter of plantaardige olie
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml kookzuivel of kookroom light

    Bereiding

    Stap 1 Breng de kippenbouillon samen met de kipdijfilets aan de kook. Kook de kipdijfilets zo’n 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kipdijfilets uit de bouillon en zet deze apart.

    Stap 2 Snipper de ui en knoflook fijn. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan. Fruit vervolgens de ui en knoflook op rustig vuur tot ze glazig zijn. Doe de prei, kurkuma, kerriepoeder en nootmuskaat erbij en bak ze op iets hoger vuur enkele minuten mee.

    Stap 3  Voeg de bloem toe en laat ook dit even meebakken. Giet vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat enkele minuten rustig doorkoken. Snijd de kipdijfilets in blokjes en doe deze bij de soep. Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

    Stap 4 Kook de eieren 8 minuten totdat ze hard gekookt zijn. Snij de lente ui in dunne ringetjes. Serveer de soep met plakjes gekookt ei en de lente ui.

     

    Bewaaradvies:

    Plaats de soeppan zodra deze is afgekoeld in de koelkast. In de koelkast kun je de soep twee dagen bewaren. Vries je de soep in, dan is deze voor 3 maanden houdbaar. Op zoek naar meer bewaaradvies? Kijk op het voedingscentrum

    Meer recepten

    Zalmburgertjes

    Zalmburgertjes

    Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

    Ovenschotel met pompoen

    Ovenschotel met pompoen

    Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

    Goulashsoep

    Goulashsoep

    Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...