Gram eiwit

Kerriesoep met kip en ei

nov 15, 2019

Dit gerecht kwam ik tegen op Pinterest van Mindyourfeed. Echt een lekkere smaakcombinatie. Een smaakvol soepje voor als je bijvoorbeeld flink verkouden bent of herstellende van een griepje. Het recept is aangepast, zo heb ik het eiwitrijker gemaakt door kip toe te voegen en de verhoudingen veranderd.

Dit is een soep die je ook zou kunnen eten tijdens de vloeibare fase na je operatie. Pureer de soep (zonder het ei) na het bereiden.

Ingredienten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 400 gram kipdijfilet    
  • 1,2  liter kippenbouillon
  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 25 gram boter of plantaardige olie
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml kookzuivel of kookroom light

    Bereiding

    Stap 1 Breng de kippenbouillon samen met de kipdijfilets aan de kook. Kook de kipdijfilets zo’n 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kipdijfilets uit de bouillon en zet deze apart.

    Stap 2 Snipper de ui en knoflook fijn. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan. Fruit vervolgens de ui en knoflook op rustig vuur tot ze glazig zijn. Doe de prei, kurkuma, kerriepoeder en nootmuskaat erbij en bak ze op iets hoger vuur enkele minuten mee.

    Stap 3  Voeg de bloem toe en laat ook dit even meebakken. Giet vervolgens de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat enkele minuten rustig doorkoken. Snijd de kipdijfilets in blokjes en doe deze bij de soep. Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

    Stap 4 Kook de eieren 8 minuten totdat ze hard gekookt zijn. Snij de lente ui in dunne ringetjes. Serveer de soep met plakjes gekookt ei en de lente ui.

     

    Bewaaradvies:

    Plaats de soeppan zodra deze is afgekoeld in de koelkast. In de koelkast kun je de soep twee dagen bewaren. Vries je de soep in, dan is deze voor 3 maanden houdbaar. Op zoek naar meer bewaaradvies? Kijk op het voedingscentrum

    Meer recepten

    Zwarte bonen burger

    Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

    Vispotje met kabeljauw

    Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

    Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

    Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...